Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Gabriela Baltag: „Probabil aș fi votat revocarea lui Kovesi. Am citit argumentele și raportul”

Judecătoarea Gabriela Baltag: „Probabil aș fi votat revocarea lui Kovesi. Am citit argumentele și raportul”

Judecătoarea Gabriela Baltag: „Probabil aș fi votat revocarea lui Kovesi. Am citit argumentele și raportul”
04 Mar 2018   •   17:27

Invitată în emisiunea „Adevăruri de viață”, judecătoarea Gabriela Baltag, membră a Consiliului Superior a Magistraturii, a mărturisit că există multă presiune acum printre judecători, în ceea ce privește dosarele care vin de la procurori.

„În ultima lună m-am întrebat ce face un judecător, care are în față un dosar de care nu mai este sigur, pentru că am mers la bilanțuri la foarte multe instanțe și nu pot să nuv ă mărturisesc că judecătorii își pun problema veridicității din dosar. Niciodată nu și-a putut imagina că ar putea exista suspiciuni în acest sens. Nu are toate pârghiile să verifice de la un capăt până la final”.

Totodată, aceasta a susținut că ar fi votat probabi revocarea lui Kovesi.

„Eu nu știu ce au avut ei în vedere pentru că cererea asta nu a ajuns la secția de judecători. Probabil aș fi votat revocarea lui Kovesi. Pentru că am urmărit argumentele și am citit raportul. Nu pot spune mai multe. Este o procedură în curs de verificare, cineva trebuie să ia o decizie și nu vreau să se spună că un judecător a spus mai mult decât îi permite codul deontologic”.

×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close