Antena 3 Actualitate Judecătorii Cristian Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM. Judecătorul Adrian Bordea, noul vicepreşedinte al Consiliului

Judecătorii Cristian Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM. Judecătorul Adrian Bordea, noul vicepreşedinte al Consiliului

de M.Z.    |    26 Feb 2013   •   14:05
Judecătorii Cristian Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM. Judecătorul Adrian Bordea, noul vicepreşedinte al Consiliului
Update 14.04 - Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, marţi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cu 16 voturi "pentru" şi o abţinere. 

Update 13.32 - Judecătoarea Alina Ghica a fost şi ea revocată din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, cu 11 voturi "pentru" şi şapte "împotrivă".

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au ieşit din sala de şedinţă a CSM, însă au lăsat buletinele de vot cu opţiunile lor pe masă. Cristi Danileţ a votat împotriva revocării din CSM a Alinei Ghica.

Update 13.28
- Judecătorul Cristian Danileţ a fost revocat din funcţia de membru al CSM, cu 14 voturi "pentru" şi patru "împotrivă". După discuţiile din plenul CSM, solicitările de revocare a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ au fost supuse votului membrilor Consiliului.

Întrebat cum comentează decizia membrilor CSM, Cristi Danileţ a răspuns: "Sunt profund dezamăgit". "Asta e. Multumesc tuturor!", a scris Danileţ pe contul său de Facebook, imediat după revocarea din funcţie.

Este pentru prima dată când membrii CSM sunt revocaţi din funcţia deţinută în Consiliu, ca urmare a solicitărilor trimise de adunările generale ale judecătorilor.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Judecătoria Râmnicu Vâlcea a declanşat pe 7 ianuarie procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Danileţ. Un demers similar a fost început în 10 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj, pentru revocarea din funcţia de membru al CSM a Alinei Ghica, reprezentant al Curţilor de Apel în Consiliu.

Un număr de 103 judecătorii din 135 au votat pentru revocarea din Consiliul Superior al Magistraturii a lui Cristi Vasilică Danileţ, rezultatele fiind transmise în 23 ianuarie de Judecătoria Râmnicu Vâlcea la CSM.

În cadrul procedurii, 1.126 de judecători au votat pentru revocarea lui Danileţ, iar 324 au votat împotrivă sau s-au abţinut, a anunţat, miercuri, Judecătoria Râmnicu Vâlcea, într-un comunicat de presă.


Cei care au anunţat protestele, peste 1.600 la număr, cer solidaritate colegilor şi îi îndeamnă să nu se lase intimidaţi.

În plus, membrii Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) ameninţă că vor depune o plângere penală împotriva membrilor CSM pentru abuz în serviciu, dacă nu iau în calcul solicitarea lor.

Judecătorii cer revocarea celor doi, din cauză că ar fi participat la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului Superior al Magistraturii.


×
Subiecte în articol: Alina Ghica

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close