Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii s-au ferit să îl audieze pe Omar Hayssam

Judecătorii s-au ferit să îl audieze pe Omar Hayssam

Judecătorii s-au ferit să îl audieze pe Omar Hayssam
Sursa foto: Foto: VideoNews
12 Oct 2014   •   09:43
Fraţii lui Omar Hayssam au fost condamnaţi pentru fuga acestuia din România, fără ca judecătorii să considere necesar să-l întrebe, chiar pe sirianul acuzat de terorism, cine l-a ajutat să fugă. 
 
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au  refuzat chiar să-l audieze pe Hayssam, deşi mărturia acestuia putea aduce date noi şi relevante în dosar. 
 
Omar Mukhles şi Omar Mahmoud au fost acuzaţi că l-ar fi ajutat pe fratele lor să fugă din România şi pentru acest fapt au fost condamnaţi la 5 ani de închisoare. Avocatul lor susţine că instanţa a refuzat să-l audieze pe Omar Hayssam, deşi mărturia lui putea confirme sau să infirme implicarea celor doi.
 
Iniţial, fraţii lui Hayssam, dar şi omul de afaceri Mustafa Tartoussi, proprietarul navei cu care procurorii susţineau că Omar ar fi plecat din România, au fost achitaţi, în 2012, de Curtea de Apel Oradea.
 
Procurorii i-au acuzat pe Tartoussi şi pe fraţii lui Omar Hayssam că au planificat şi înlesnit ieşirea frauduloasă din România a sirianului trimis în judecată pentru săvârşirea unor acte de terorism prin organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire a trei jurnalişti români în Irak.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close