Antena 3 CNN Actualitate Judecătorul Dănileţ, despre poza la buricul gol: "Oare presa poate ajunge mai jos de cât e acum?"

Judecătorul Dănileţ, despre poza la buricul gol: "Oare presa poate ajunge mai jos de cât e acum?"

Judecătorul Dănileţ, despre poza la buricul gol: "Oare presa poate ajunge mai jos de cât e acum?"
Sursa foto: Foto captura Antena 3
28 Sep 2012   •   19:33

După apariţia în presă a fotografiei în care judecătorul CSM Vasilică Dănileţ îşi arăta buricul, cu tricoul înnodat, în toamna lui 2009, jurnaliştii de la luju.ro scriu că magistratul a lansat pe pagina sa de Facebook un sondaj, însoţit de un scurt comentariu: “Sondaj: oare presa din România poate ajunge mai jos de cat e acum?"

Fotografia în care magistratul CSM apare arătându-şi buricul, într-un local de noapte, a provocat o dezbatere cu privire la comportamentul în public al magistraţilor, în raport cu restricţiile din Codul deontologic al magistraţilor.

Luju.ro mai scrie că însuşi Vasilică Danileţ a tradus în limba romană documente extrem de importante pentru corpul judecătorilor, este vorba despre “Principiile de la Bangalore privind conduita judiciară”, unde şi-a permis, într-o notă a traducătorului, să îşi exprime opinia despre cum trebuie să se comporte un judecător:

Aici comentariul lui Vasilică Dănileţ:   “Exercitarea funcţiei de judecător este o datorie către comunitate. Iar modul de deservire a acesteia trebuie să fie marcat de profesionalism. Judecătorii sunt elita lumii juridice şi chiar a societăţii. Standardele de la Bangalore recomandă un anumit tip de comportament pentru magistrat valabil atât în exercitarea funcţiei judiciare, cât şi în afara acesteia. Standardele sunt înalte şi ele corespund profesiei nobile pe care o are judecătorul, puterii acordate, care este de neegalat. Promovând şi păstrând aceste standarde de conduită, magistraţii înşişi contribuie la întărirea încrederii populaţiei în justiţie, ceea ce asigură o independenţă continua a sistemului de justiţie şi o autoritate de nestrămutat”.




×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close