Antena 3 CNN Actualitate Jumătate din beneficiarii de ajutoare sociale au renunţat la masa GRATUITĂ, după ce li s-a cerut să muncească

Jumătate din beneficiarii de ajutoare sociale au renunţat la masa GRATUITĂ, după ce li s-a cerut să muncească

Jumătate din beneficiarii de ajutoare sociale au renunţat la masa GRATUITĂ, după ce li s-a cerut să muncească
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Noi 2014   •   23:13

Numărul porţilor de mâncare care se pregătesc zilnic la cantina socială a Primăriei Deva a scăzut la jumătate, după ce autorităţile locale au condiţionat acordarea acestei forme de ajutor de efectuarea a 30 de ore de muncă în folosul comunităţii de către beneficiarii alimentelor primite.

"Printr-o hotărâre de Consiliu Local, adoptată anul trecut, s-a stabilit că vor beneficia de acest ajutor doar persoanele care muncesc. Pe cale naturală, din 400 de persoane numărul a scăzut la 200. Nu sunt multe ore de muncă în folosul comunităţii. Se pare însă că oamenii nu sunt prea obişnuiţi cu munca şi s-au retras, dar nici nu beneficiază de aceste ajutoare", a declarat, miercuri, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Consiliul Local Deva a aprobat pentru 2014 un buget care să acopere atribuirea unui număr de 400 de porţii de mâncare la cantina socială a primăriei.

×
Subiecte în articol: deva
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close