Antena 3 CNN Actualitate Justiţie pe datorie: Tribunalele din Argeş nu mai au bani nici pentru trimiterea citaţiilor

Justiţie pe datorie: Tribunalele din Argeş nu mai au bani nici pentru trimiterea citaţiilor

Justiţie pe datorie: Tribunalele din Argeş nu mai au bani nici pentru trimiterea citaţiilor
Sursa foto: Instanta
14 Iul 2009   •   16:46

Magistraţii din Argeş nu mai au bani nici măcar pentru a trimite citaţiile. Ministerul justiţiei a încheiat un acord cu Poşta Română şi distribuie citaţiile ?pe caiet?, până când vor fi găsiţi banii necesari pentru a plăti datoriile

Lipsa citaţiilor nu este singura problemă cu care se confruntă justiţia argeşeană. Tribunalele nu mai au bani nici de hârtie, tonere şi nici de utilităţi. Tribunalul Comercial din Piteşti nu a mai trimis nici o citaţie de mai bine de trei luni, iar procesele sunt amânate de la un termen la altul.

Singura soluţie la îndemîna magistraţilor este acum tradiţionalul ?caiet de datorii". Caietul este la Poşta Română, iar datoriile s-au adunat de câteva luni bune.

În aceeaşi situaţie se află şi Tribunalul Argeş. Şi aici sunt foarte multe datorii iar procesele nu se mai desfăşoară, fiind amânate.

Situaţia a devenit critică, asta pentru că bugetul pentru bunuri şi servicii a fost diminuat de la 2 miliarde şi 600 de milioane anul trecut la un miliard 700 de milioane anul acesta. Magistraţii sunt momentan în vacanţă, situaţia urmând să se înrăutăţească însă dramatic când se va relua activitatea în toamnă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: magistrati bani
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close