Antena 3 CNN Actualitate Justiție Audierea lui Carmen Iohannis. La ce trebuie să răspundă soția președintelui

Audierea lui Carmen Iohannis. La ce trebuie să răspundă soția președintelui

Audierea lui Carmen Iohannis. La ce trebuie să răspundă soția președintelui
Sursa foto: Foto: Facebook/Carmen Iohannis
25 Noi 2018   •   22:25

Adrian Ursu și Mircea Badea au prezentat într-o „Ediție specială” întrebările la care ar trebui să răspundă Carmen Iohannis .

„La întrebări legate de faptele săvârșite cu ocazia obținerii imobilului din strada Nicolae Bălcescu, numărul 29, Sibiu și încasării foloaselor (chirii) pentru acest imobil, chirii cu care și-a achiziționat alte imobile, ce urmează a fi confiscate în totalitatea, fiind provenite din infracțiuni. 

Prima participație sub forma complicității, în formă continuată, o constituie activitățile prin care, la notariat, cu sprijinul notarului Radu Gabriel Bucșă se perfectează actele (...) Deosebit de importantă este dobândirea a jumătate din imobilul din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 29, înscris în Cartea Funciară cu nr. 9331, prin actul de vânzare-cumpărare nr. 924 din 1 iunie 1999, încheiat la BNP Bucșa Radu Gabriel între Ioan Bastea (vânzător) și Klaus Werner Iohannis și Carmen Georgeta Iohannis (cumpărători).

Prețul plătit pentru jumătate din imobil a fost unul ridicol de mic – 50 milioane lei (echivalentul a 3200 dolari la dată tranzacției). Ulterior acest act de vânzare-cumpărare avea să fie anulat irevocabil de instanța că fiind încheiat prin fraudă, cunoscându-se proveniență ilicită a acestuia. 

La 1 iunie 1999, soții Iohannis pun mâna pe jumătate din imobilul din centrul Sibiului contra sumei modice de 3200 dolari. Asta după ce, cu trei săptămâni înainte, la 8 mai 1999, Klaus Iohannis a obținut o procura generală de administrare de la vânzătorul Ioan Bastea, că în numele lui să poată să închirieze cealaltă jumătate de imobil. Practic, Klaus Iohannis a dobândit control absolut pe întregul imobil”, potrivit denunțului efectuat de Lumea Justiției împotriva lui Klaus și Carmen Iohannis, pentru abuz în serviciu, fals, spălare de bani, grup infracțional organizat. 

„Sunt foarte multe întrebări care ar trebui să îi fie puse doameni Carmen Iohannis și sper să fie citată cât mai repede. Dar pe 17 decembrie expiră mandatul lui Crisitian Lazăr și asta înseamnă că dumnealui va preda dosarul unui alt procuror. În toate dosarele astea cu casele din Sibiu, nu s-a luat decât o singură dată declarație lui Carmen Iohannis, în 2003, cinci rânduri”, spune Răzvan Savaliuc.

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiției referitor la casele familiei din Sibiu, însă nu s-a prezentat. 

Citește și: Iohannis sfidează justiția. O salvează pe soția sa de confruntarea cu procurorii

Faptele din dosarul de cercetare penală sunt foarte grave, și anume faptul că cuplul prezidențial și-a însușit suma de 320 de mii de euro din închirierea a două imobile din Sibiu, în perioada în care Klaus Iohannis era primar al Sibiului. 

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close