Antena 3 CNN Actualitate Justiție Avocatul Elenei Udrea: "Nu va turna pe nimeni. Îmi pun speranța în justiția din România"

Avocatul Elenei Udrea: "Nu va turna pe nimeni. Îmi pun speranța în justiția din România"

Cei care se așteptau la dezvăluiri din partea Elenei Udrea, după condamnarea sa la șase ani de închisoare, vor aştepta degeaba, spune avocatul fostului politician, Veronel Rădulescu.

Avocatul Elenei Udrea: "Nu va turna pe nimeni. Îmi pun speranța în justiția din România"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Apr 2022   •   16:00

Apărătorul lui Udrea mai spune că speră ca sentinţa din Bulgaria speră să fie îndreptată de justiţia de la noi.

"Cred că fiecare om ar încerca, într-un fel sau altul, să evite executarea unei pedeapse privative de libertate, cu atât mai mult cu cât consider că decizia de azi este exagerată. 

Teorietic, verdictul ar putea fi răsturnat, dar nu cunosc procedurile din Bulgaria, dar probabil că sunt apropiate de ale noastre. Sentința este supusă căilor de atac, iar la instanța superioară se rediscută această speță. 

Îmi pun speranța ca justiția din România va repara eroarea celei din Bulgaria. Din câte o cunosc pe Elena Udrea, nu cred că va "turna", nici nu are ce să toarne și pe cine să toarne. 

Am discutat cu doamna Udrea despre dosarele pe care încă le avem în justiția din România. Am văzut-o încrezătoare și optimistă în legătură de deciziile justiției", a declarat avocatul Veronel Rădulescu, potrivit realitatea.net.

Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea în România, în primă instanță

Judecătorii din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să fie predată autorităților din România, în primă instanță. Aceasta poate contesta decizia în termen de cinci zile. Apelul se va judeca la Curtea de Apel din Sofia.

Judecătorii bulgari au considerat că sunt îndeplinite toate condițile pentru extrădare, au aprobat cererea făcută de autoritățile române și au decis ca Elena Udreasă fie predată României pentru a-și executa pedeapsa de șase ani în dosarul Gala Bute.

La termenul trecut, magistraţii de la Tribunalul din Blagoevgrad au cerut documente care să ateste starea de detenţie a Elenei Udrea în perioada în care a fost arestată preventivă în România, după ce avocații Elenei Udrea au susținut că condițiile din penitenciarul din Romnia în care ar trebui să fie încarcerată aceasta, Târgșor, nu îndeplinesc drepturile Uniunii Europene.

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria, până la extrădare

Elena Udrea rămâne în arest preventiv, au decis definitiv judecătorii din Bulgaria.

După ce au analizat toate actele, Curtea a decis că mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare. În plus, a mai motivat Curtea de Apel din Sofia, există pericolul ca Elena Udrea să fugă.

Avocatul din Bulgaria al Elenei Udrea nu a comentat decizia Curţii.

Pe 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea condamnare
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close