Antena 3 Actualitate Justiție Ce așteptări are ministrul Justiției de la noua conducere a CSM

Ce așteptări are ministrul Justiției de la noua conducere a CSM

10 Dec 2019   •   10:31
Ce așteptări are ministrul Justiției de la noua conducere a CSM Foto.Catalin Predoiu/Facebook

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, marți, înainte de a intra la ședința CSM, că se așteaptă de la această instituție să ia foarte în serios raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, participă la şedinţa Plenului CSM, care se reuneşte pentru a-şi alege noua conducere - preşedintele şi vicepreşedintele.

„Nu este prima dată, şi în urmă cu 10 ani, 11 ani au fost poziţii critice, după aceea CSM-ul şi-a revenit la un moment dat. Acum iată că am avut un raport care a marcat critici. E firesc că aştept de la noua conducere şi de la toţi membrii CSM să privim altfel la obiectivele MCV şi să luăm foarte în serios ceea ce este de rezolvat, să luăm foarte în serios problemele care ţin de resursele umane, problemele care ţin de specializare, probleme care ţin de integritate, probleme care ţin de transparenţă. Toate lucrurile acestea trebuie luate în calcul şi dacă vom realiza aceste obiective sau o parte dintre ele (...), fără îndoială că raportul va suna altfel la anul", a declarat Predoiu la intrarea în sediul CSM.

 Pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM se află şi prezentarea raportului de activitate al instituţiei pe anul 2019, în mandatul judecătorului Lia Savonea - preşedinte şi al procurorului Nicolae Andrei Solomon - vicepreşedinte.

Citește Și CSM îşi alege noua conducere. Preşedintele Klaus Iohannis participă la şedinţă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close