Antena 3 CNN Actualitate Justiție Florin Cîțu vrea să modifice legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare prin plata prejudiciului

Florin Cîțu vrea să modifice legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare prin plata prejudiciului

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a cerut evaluarea legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă plătesc prejudiciul. Acesta a precizat că parlamentari ai PNL pregătesc deja modificarea legii.

Florin Cîțu vrea să modifice legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare prin plata prejudiciului
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    19 Mai 2021   •   16:57

Florin Cîțu dorește să modifice legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă plătesc prejudiciul, care a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe data de 31 martie.

Premierul a fost întrebat de ce nu reprezintă o prioritate modificarea acestei legi, care a fost inițiată de PSD și promulgată de Iohannis.

"Am cerut și o evaluare, deocamdată nu putem face evaluare decât legislativă. Am cerut să văd dacă se poate face ceva, cum poate fi modificată, primesc evaluarea și o vom prezenta în coaliție.

Reducerea evaziunii fiscale este o prioritate, conformarea voluntară a crescut în România. Lucrurile merg îndirecția bună. Pe acest proiect am cerut o evaluare. Este consilierul meu, domnul Bogdan Dima. Vom face în prezentare în coaliție.

Știu foarte bine că deja sunt parlamentari PNL care s-au aplecat asupra proiectului și vor veni cu modificări. Se lucrează la inițiativă legislativă pe această temă", a declarat Florin Cîțu, potrivit g4media.ro.

Această lege a fost înițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit „Mitralieră” și a primit votul final din partea Camerei Deputaților pe 15 decembrie 2020.

Deputații PNL și USR au votat împotriva inițiativei.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close