Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul şef al ÎCCJ, Nicolae Popa, rupe tăcerea: Eu nu puteam semna protocolul cu SRI, eram plecat

Fostul şef al ÎCCJ, Nicolae Popa, rupe tăcerea: Eu nu puteam semna protocolul cu SRI, eram plecat

Fostul şef al ÎCCJ, Nicolae Popa, rupe tăcerea: Eu nu puteam semna protocolul cu SRI, eram plecat
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    18 Iun 2018   •   16:21

Cutremur de proporţii după desecretizarea protocolului încheiat între SRI - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General.

Judecătorul Nicolae Popa, fost şef al ÎCCJ, spune că, deşi semnătura sa apare pe protocol, el nu a semnat acest document.

Afirmaţia este cu atât mai gravă cu cât protocolul arată că cele trei instituţii au pus la punct un sistem comun de informaţii, pe care le strângeau prin intermediul mandatelor de interceptare efectuate de SRI.

Practic, atât procurorii cât şi ofiţerii de informaţii aveau acces permanent la dosare, fapt ce încalcă grav legea.

Documentul, semnat în anul 2009 între Serviciul Român de Informaţii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi are ca semnatari pe George Maior, director SRI la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, procuror general, şi Nicolae Popa, preşedinte ÎCCJ. Din partea SRI, documentul are ca număr de înregistrare şi dată 21 august 2009, Parchetul General, tot 21 august 2009, iar Înalta Curte, 2 septembrie 2009.

„Trebuie văzut cum a apărut semnătura mea pe un asemenea document. Văd că este parafată și de instituție. Eu nu puteam semna, eram plecat”, a spus Nicolae Popa, luni, la Antena 3.

Judecătorul a spus că nu bănuiește pe nimeni că ar fi semnat în numele său.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: Nicolae Popa judecator protocol
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close