Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, rămâne sub control judiciar

de M.Z.    |    25 Aug 2015   •   16:46
Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, rămâne sub control judiciar Foto: Agerpres
UPDATE - Radu Pricop rămâne sub control judiciar.

UPDATE 14.12
 - Ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, Radu Pricop, a fost din nou astăzi în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel. 
 
În faţa magistraţilor a ajuns azi, în acelaşi dosar, şi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova. 
 
Cei doi au cerut ca dosarul lor să fie întors la Parchet şi să fie scoşi de sub control judiciar.
 
Radu Pricop şi şi Sergiu Lucinschi au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea lui Alexandru Horpoş, de la care Lucinschi ar fi cerut 4 milioane euro pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT. 
____________________________________Ştirea iniţială 08.42

Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, şi Sergiu Lucinschi, fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova, ajung astăzi în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel.  
 
Cei doi au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea lui Alexandru Horpoş, de la care Lucinschi ar fi cerut 4 milioane euro pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT.
 
În acest caz, ginerele lui Traian Băsescu este acuzat de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii şi este urmărit penal sub control judiciar.  

 
Pricop e acuzat că, în calitate de avocat, a redactat soluţii nelegale astfel încât cei 4 milioane de euro să pară de fapt o datorie. 
 
În acelaşi dosar, este cercetat tot sub control judiciar şi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, iar ofiţerul DIICOT Constantin Comăneanu a fost arestat preventiv. 

x close