Antena 3 CNN Actualitate Justiție Inspecția Judiciară s-a autosesizat, în urma înregăstrilor publicate de Sebastin Ghiță

Inspecția Judiciară s-a autosesizat, în urma înregăstrilor publicate de Sebastin Ghiță

Inspecția Judiciară s-a autosesizat, în urma înregăstrilor publicate de Sebastin Ghiță
20 Dec 2016   •   11:19

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a dat publicităţii, luni, o înregistrare potrivit căreia procurorii DNA ar intenţiona să îi facă un dosar penal lui Liviu Dragnea.

Este vorba despre o înregistrare audio ai cărei protagonişti ar fi procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti, cel care instrumentează dosarele lui Ghiţă, şi un coleg al acestuia din DNA.

În cadrul discuţiei, cel care se presupune că ar fi procurorul Negulescu foloseşte un limbaj trivial şi ameninţări la adresa fostului deputat.

La 24 de ore de la publicarea acestor înregistrări, Inspecția Judiciară din cadrul CSM s-a autosesizat.

Adina Anghelescu a explicat ce urmează acum, din punct de vedere procedural:

“Data trecută când Inspecția Judiciară s-a sesizat în legătură cu domnul Negulescu, s-a pus repede capac peste acest dosar, la cererea doamnei procuror-șef DNA, doamna Laura Codruța Kovesi, care a cerut Inspecției Judiciare să sesizeze că s-ar fi afectat imaginea justiției, pentru că Lumea Justiției și Antena 3 au dat acele înregistrări de la nunta la care procurorul Negulescu se afla într-o cârdășie cu mirii, cu nașul, un judecător și un primar inculpat, care avea să fie trimis în judecată chiar de procurorul Negulescu. Cred că această sesizare va merge până la capăt și, dacă stenograma este reală, s-ar putea merge chiar și la excluderea din magistratură a acestui procuror”, a explicat Adina Anghelescu.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close