Antena 3 CNN Actualitate Justiție Preşedinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, despre proiectul de OUG privind grațierea: ”Pare a fi cu dedicație”

Preşedinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, despre proiectul de OUG privind grațierea: ”Pare a fi cu dedicație”

Preşedinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, despre proiectul de OUG privind grațierea: ”Pare a fi cu dedicație”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
18 Ian 2017   •   15:00

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că, din ceea ce s-a discutat în spaţiul public, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea ar părea unul "cu dedicaţie", scrie Agerpres.

"Dacă mă iau după tot ceea ce s-a discutat în spaţiu public, aşa pare a fi", a precizat Cristina Tarcea, la ieşirea din CSM, întrebată dacă proiectul de OUG privind graţierea pare a fi "cu dedicaţie".

Preşedintele ÎCCJ a mai declarat că a fost anunţată, în jurul prânzului, că la Curtea Supremă au ajuns, prin email, proiectele de ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care li se cere un punct de vedere până pe data de 23 ianuarie.

'În drum spre Consiliul Superior al Magistraturii am primit un telefon de la birou, mi s-a spus faptul că prin email am primit proiectele de ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea şi modificarea Codului de Procedură Penală şi că ni se cer puncte de vedere până pe data de 23 ianuarie. Sunt convinsă că vom discuta astăzi în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii acest aspect pentru că, după cum cunoaşteţi, în procedura de aprobare a oricărui act normativ care interesează justiţia este necesar şi avizul Consiliului Superior al Magistraturii", a precizat Cristina Tarcea, la intrarea în sediul CSM.

În legătură cu amnistia şi graţierea, Cristina Tarcea a spus că acestea 'sunt instituţii care sunt prevăzute de legislaţia penală', dar a afirmat că proiectele de lege nu trebuie aprobate fără o prealabilă consultare.

×
Subiecte în articol: Cristina Tarcea Curtea Suprema
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close