Antena 3 CNN Actualitate Justiție Propunerea-șoc pentru portofoliul de ministru al Justiției

Propunerea-șoc pentru portofoliul de ministru al Justiției

Propunerea-șoc pentru portofoliul de ministru al Justiției
08 Feb 2017   •   23:47

O soluție de pace pentru stingerea conflictului legat de modificările din justiție, care au scos oamenii în stradă, ar fi fost schimbarea ministrului Florin Iordache. Surse politice au spus, pentru DC News, că PSD se teme să-l schimbe pe actualul ministru, motiv pentru care amâna decizia și caută o propunere care să nu poată fi refuzată de Klaus Iohannis.

Să ne amintim cazul din 2008, când Traian Băsescu a respins-o pe Norica Nicolai pentru funcția de ministru al Justiției. Atunci a venit Curtea Constituțională și a zis că președintele poate refuza, o singură dată, propunerea venită de la premier. De ce s-a luat această hotărâre? Pentru că în caz contrar, s-ar fi ajuns la apariţia unor blocaje permanente între autoritățile statului.

PSD întârzie să ia o decizie în ceea ce privește soarta lui Florin Iordache pentru că nu are un înlocuitor care să fie acceptat de Klaus Iohannis. Ce rămâne de făcut?

Jurnalistul Val Vâlcu vine pentru DC News cu o soluție pe care președintele nu o poate respinge și anume... Raluca Prună. Klaus Iohannis a spus, în discursul său din Parlament, că România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, la lumina zilei, nu pe furiș, dând de înțeles că acum nu știe ce se întâmplă în Executiv.

Președintele nu o poate refuza pe Raluca Prună drept ministru. I-a mai semnat o dată decretul de numire în funcție și a fost mulțumit. De altfel, Raluca Prună nu i-a scos pe oameni în stradă, așa cum a reușit Florin Iordache, deși a produs mai multe modificări la Codurile Penale. Să ne amintim că Ministerul Justiției, condus de Raluca Prună, a dat publicității pe data de 18 mai 2016, Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru completarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară. Prin acea ordonanță, guvernul a modificat 13 articole din Codul Penal și alte 101 din Codul de Procedură Penală. Ce-a urmat? Nicio reacție negativă.

În plus, Sorin Grindeanu a spus că nu exclude la Justiție varianta unui tehnocrat. În aceste condiții, ce soluție mai bună să găsească decât pe Raluca Prună, adică un nume care să îi placă 100% și președintelui?! Și astfel, guvernul, care lui Klaus Iohannis nu îi pare de încredere, își va recăpăta buna-credință prin aducerea tehnocratei lui Cioloș la putere. Oamenii din Piața Victoriei vor fi și ei mulțumiți pentru că Raluca Prună le-a fost alături la protestul anti-OUG 13, deci este de încredere. Plus că probabil se va descurca și cu MCV într-un fel sau altul, cum a făcut la CEDO, dacă este nevoie și cu o minciună, după cum recunoștea chiar ea.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close