Antena 3 CNN Actualitate Kailash Satyarthi: Premiul Nobel, o recunoaştere a luptei pentru drepturile copiilor

Kailash Satyarthi: Premiul Nobel, o recunoaştere a luptei pentru drepturile copiilor

Kailash Satyarthi: Premiul Nobel, o recunoaştere a luptei pentru drepturile copiilor
Sursa foto: Foto: promenino.org.br
10 Oct 2014   •   13:27

Indianul Kailash Satyarthi, laureat al Premiului Nobel pentru Pace pe 2014, a apreciat vineri că această distincţie reprezintă o "recunoaştere" a "luptei în favoarea drepturilor copiilor", informează AFP.
   
"Mulţumesc Comitetului Nobel pentru această recunoaştere a disperării milioanelor de copii care suferă", a adăugat laureatul Premiului Nobel pentru Pace, în vârstă de 60 de ani, care s-a declarat "încântat" de acest premiu, potrivit agenţiei Press Trust of India (PTI).
   
Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2014 a fost atribuit, vineri, tinerei pakistaneze Malala Yousafzai şi indianului Kailash Satyarthi, "pentru lupta lor împotriva exploatării copiilor şi tinerilor şi pentru dreptul tuturor copiilor la educaţie", a anunţat Comitetul Nobel norvegian.
   
Kailash Satyarthi "a dat dovadă de curaj conducând demonstraţiile paşnice împotriva exploatării copiilor în scopuri financiare". Comitetul Nobel a subliniat că toate manifestaţiile conduse de Satyarthi s-au desfăşurat fără violenţă, "în tradiţia lui Gandhi".
 

×
Subiecte în articol: Premiul Nobel
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close