Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, atac fără precedent la adresa Guvernului Dăncilă. Minciuni, incompetență și cinism

Klaus Iohannis, atac fără precedent la adresa Guvernului Dăncilă. Minciuni, incompetență și cinism

Klaus Iohannis, atac fără precedent la adresa Guvernului Dăncilă. Minciuni, incompetență și cinism
24 Aug 2018   •   17:45

Președintele Klaus Iohannis le-a răspuns celor din Guvernul Dăncilă, după ce Executivul a afirmat că președintele blochează rectificarea bugetară și astfel nu poate fi modificat bugetul pentru plata salariilor sau pensiilor.

”O nouă minciună marca PSD și o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Guvernul îi minte pe români și guvernează cu cinism. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară fără niciun aviz de la CSAT, cu excepția zonei de securitate națională. Citesc că nu poate să dea pensii, salarii, bani la școli și spitale că eu nu am dat aviz. Este o mare, mare minciună. Pot face rectificări pe pensii, salarii, pe agricultură, atenție - aici se prefigurează o catastrofă națională. Pe ei nu îi preocupă asta, îi preocupă ce fac eu cu CSAT-ul. Doar incompetența nu cred că este o explicație suficientă. Prima ipoteză este că cei din guvern nu citesc legile. A doua ipoteză este mult mai gravă, ține de construcția însuși a bugetului. Am atras atenția de la început că PSD construiește un buget iresponsabil. Am atras atenția că vor ajunge în situația de a nu plăti pensii și salarii. Cred că este mai probabilă decât prima. Este inadmisibil să construiască o întreagă poveste publică la televizor că președintele blochează rectificarea bugetară. Minciună. Se pot rectifica și banii de pensii și banii de școli, fără aviz de la CSAT. Dar, având acest guvern incompetent, eu nu pot da aviz pentru securitatea națională în CSAT fără o analiză. Atenție, aviz pentru securitatea națională. Noi ne descurcăm oricum ( la Administrația Prezidențială - n.r.)” a spus Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close