Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis zboară cu avionul privat la un summit european. Costurile deplasării sunt clasificate, iar toaleta pare să aibă hublou

Klaus Iohannis zboară cu avionul privat la un summit european. Costurile deplasării sunt clasificate, iar toaleta pare să aibă hublou

Președintele Klaus Iohannis merge în Islanda, la cea de-a patra ediţie a Summit-ului Consiliului Europei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2023   •   08:00

Evenimentul, care începe marți și durează două zile, are o semnificație importantă pentru România: astăzi se împlinesc 30 de ani de când țara noastră s-a alăturat, ca stat membru cu drepturi depline, organizației de la Strasbourg.

În prima zi a summit-ului din Islanda, Iohannis va prezida o masă rotundă alături de premierul din Luxemburg și va participa la reuniunea de lucru găzduită de premierul Islandei.

În cea de-a doua zi, în cadrul dezbaterilor generale, președintele va reitera angajamentul României față de sistemul Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Citește și: Administrația Prezidențială explică de ce s-a ajuns la călătorii cu avioane private

Pentru vizita oficială din Islanda, Administrația Prezidențială de la București a închiriat un avion privat pentru maximum 12 pasageri, care poate zbura fără escală din București până la Reikjavik.

Președintele Iohannis a revenit în atenția publică după ce presa a dezvăluit că Administrația Prezidențială apelează la operatori privați pentru zborurile aferente vizitelor externe efectuate de șeful statului.

Într-un răspuns pentru Antena 3 CNN, Administrația Prezidențială a comunicat că a fost nevoită să apeleze la operatori privați după ce cooperarea cu operatorul național TAROM a încetat în 2017.

Președinția susține că TAROM nu putea pune la dispoziție, întotdeauna, aeronavele necesare zborurilor speciale ale președintelui și, în plus, percepea costuri "mult mai mari decât cele standard".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Avionul folosit de președintele Iohannis are toaletă cu hublou

Președinția nu a răspuns întrebărilor referitoare la costurile deplasărilor prezidențiale cu avioane private, invocând faptul că este vorba de informații clasificate.

În imaginile difuzate de Antena 3 CNN în care apare unul dintre avioanele folosite de președintele Iohannis se vede cum acesta este echipat special cu spații de lucru, de odihnă și de servit masa în condiții similare celor dintr-un restaurant de lux.

Toaleta este spațioasă și luminoasă, aparent, pe seama  hubloului care permite o perspectivă la înălțime în cele mai intime momente ale utilizatorului.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close