Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Există risc major ca epidemia de coronavirus să reapară. Numărul cazurilor a crescut

Klaus Iohannis: Există risc major ca epidemia de coronavirus să reapară. Numărul cazurilor a crescut

Klaus Iohannis susține că a apărut o creștere semnificativă a numărului cazurilor confirmate cu coronavirus, în ultimile 24 de ore. De asemenea, Președintele face un apel la populțaie și roagă să se respecte cu strictețe măsurile de distanțare socială și igienă.

Klaus Iohannis: Există risc major ca epidemia de coronavirus să reapară. Numărul cazurilor a crescut
Sursa foto: Presidency
23 Apr 2020   •   14:09

”Avem o creştere semnificativă a cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore. Trebuie să continuăm să respectăm cu stricteţe măsurile de distanţare socială şi de igienă. În ţările care au fost afectate mai devreme se observă o reapariţie îngrijorătoare a cazurilor. Există un risc major ca epidemia să se extindă foarte uşor.

Eforturile trebuie dublate de un efort comun la nivel european, pentru combaterea efectelor acestei pandemii. 

Avem nevoie de o foaie de parcurs, iar România susţine această iniţiativă UE. Unul dintre cele mai importante obiective este asigurarea unei autonomii strategice a UE. Mă refer la sectoare vitale, precum sănătatea. Trebuie să consolidăm capacitatea Uniunii în acest domeniu. Acesta va fi un element esenţial în construirea autonomiei noastre strategice.

Un alt element: asigurarea unui program masiv de investiţii. Este necesară o finanţare substanţială la nivel european a eforturilor de combatere a efectelor acestei crize. Voi susţine crearea unui fond de susţinere. Subliniez că prin măsurile luate la nivel european a fost deja mobilizată pentru România o sumă de peste 1,5 miliarde de euro. 750 milioane euro sunt fonduri pentru susţinerea IMM-urilor afectate de criză. (...) Aceste fonduri sunt disponibile acum deja şi vor fi folosite de către Guvernul Orban.

Aşa cum virusul nu ţine cont de graniţe, la fel şi noi va trebui să avem maturitatea de a trece peste orice bariere artificiale care ne pot împiedica în a găsi soluţiile cele mai eficiente în aceste momente dificile.”, a zis Iohannis.

×
Subiecte în articol: coronavirus Klaus Iohannis
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close