Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm"

Klaus Iohannis: "Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm"

Președintele Klaus Iohannis a fost participat vineri la prezentarea Centrului naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino”. Alături de acesta au mai fost prezenți și Premierul Interimar, Nicolae Ciucă și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis: "Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm"
de Mia Lungu    |    18 Dec 2020   •   13:30

"Centrul de depozitare pentru dozele de vaccin care vor începe să vină imediat după Crăciun. S-a creat un centru special. Toate dozele de vaccin vor veni inițial aici. E impresionant ce s-a realizat de la prima vizită. S-a realizat o sala cu totul nouă. Un flux special. Totul ca la carte. Acest container este o mostră dar care poate fi replicat ușor unde este nevoie." a spus, vineri, Klaus Iohannis

Klaus Iohannis: Noi credem că în aprilie-mai este faza în care va fi vaccinată populația generală

Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne. Pentru cei care nu înțeleg vorba bună vor avea surpriză neplăcută să fie amendați.

Restricțiile nu sunt doar așa că să fie și respectarea lor este obligatorie. Cred că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, rostul măștii, rostul distanțării. Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boala. Este foarte clar.

Președintele Iohannis: De Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să va fie bine, stați acasă cu familia!

"Este foarte clar un lucru pe care îl observăm pe zi ce trece. Aceste măsuri sunt corecte. Cu toții vedeți datele care se comunica zilnic, oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat. Însă numărul nu mai este în creștere cum, din păcate, a fost în noiembrie.

Nu este momentul pentru relaxare, chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm.

În timpul Sărbătorilor, de Crăciun, de Anul nou, dacă vreți să va fie bine, stați acasă cu familia!" a fost mesajul transmis de Președinte vineri.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat vineri că vaccinul va fi primit în România în perioada 26-31 decembrie, prezentând şi lista unităţilor medicale pentru prima etapă de vaccinare, destinată personalului medical.

Nelu Tătaru: ”Vom avea 10.000 de doze de vaccin, inițial”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că România va primi o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin anti COVID-19.

”Pe 21 agenția Europeană a medicamentului va da un aviz pentru vaccinul anti COVID-19. Va veni o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze pentru fiecare stat membru din cele 27. Cele 10 mii de doze vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase, cele care au fost în prima linie și vor fi ultimele care vor ieși din această luptă”, a declarat Nelu Tătaru.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: "România poate începe vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie"

România este pregătită, în momentul de față, să înceapă vaccinarea anti-COVID pe data de 27 decembrie. Anunţul a fost făcut de președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

"În momentul de față, Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare. Încă de mâine (joi - n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare. Toate echipamentele sunt achiziționate (...) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale", a precizat Gheorghiţă.

El a menționat că primele persoane vaccinate vor fi din corpul sanitar al primellor zece spitale COVID-19.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close