Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, contrazis de Ludovic Orban pe tema Ordonanței militare numărul 3

Klaus Iohannis, contrazis de Ludovic Orban pe tema Ordonanței militare numărul 3

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că se vor impune noi restricţii pentru a reduce riscul de contaminare a românilor. Iar persoanele de peste 65 de ani vor avea la dispoziție un interval orar în care să-și poate face cumpărăturile.

Klaus Iohannis, contrazis de Ludovic Orban pe tema Ordonanței militare numărul 3
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2020   •   20:38

Aceștia vor putea ieşi din casă doar pentru a merge la serviciu, pentru cumpărături necesare, pentru plimbarea animalelor de companie şi pentru a face mişcare.

Orban a subliniat că va exista un interval orar în care persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă pentru a se putea aproviziona cu produsele necesare.

„Va exista un interval orar în care pensionarii se vor putea deplasa. Chiar ne impunem, ca obiectiv, să le asigurăm servirea aproape exclusivă în magazinele alimentare, în farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel încât să nu interacţioneze cu alţi cetăţeni”, a spus Ludovic Orban.

Orban a mai spus că se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie.

"Am văzut că s-a rostogolit o informație care nu e adevărată despre persoanele peste 65 de ani. Se știe că persoanele peste 65 de ani sunt cei mai vulnerabili. Pentru a-i proteja se va institui această interdicție de a ieși din casă, dar nu pe toată durata zilei.

Va exista un interval din zi în care vor putea ieși din casă persoanele peste 65 de ani și luăm în calcul să impunem un interval de timp pentru magazine exclusiv pentru aceste persoane‘, a precizat Ludovic Orban.

Anterior, marți după-amiază, președintele Klaus Iohannis anunțase că persoanele de peste 65 de ani nu vor avea voie să iasă din casă.

"Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă", anunțase președintele.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close