Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Dacă PSD doreşte să dea legea de amnistie şi graţiere ”ca să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie”, atunci această guvernare este antiromânească

Klaus Iohannis: Dacă PSD doreşte să dea legea de amnistie şi graţiere ”ca să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie”, atunci această guvernare este antiromânească

Klaus Iohannis: Dacă PSD doreşte să dea legea de amnistie şi graţiere ”ca să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie”, atunci această guvernare este antiromânească
Sursa foto: Foto: presidency.ro
29 Noi 2018   •   19:01

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, dacă PSD doreşte să dea legea de amnistie şi graţiere ”ca să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie” şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, atunci ”această guvernare, această abordare pesedistă este una antiromânească”. Preşedintele a spus că faptul că Teodorovici este încă în funcţie arată că declaraţia sa este agreată de PSD.

”Graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă la începutul anului 2017 şi a dus la manifestări foarte ample din partea românilor, care nu-şi doresc aşa ceva. Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă. Însă există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spţiul public. O astfel de ordonanţă care priveşte amnistia şi graţierea ubnor politicieni, până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat despre declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară UE, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat: ”Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită. Când am citit acea ştire, ca să spun aşa, am luat act cu stupefacţie de propunerea unui membru marcant PSD de a sechestra pe români în interiorul graniţelor ţării. Aşa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniştilor. Este extrem, extrem de inoportună o astfel de abordare şi mă îngrijorează foarte mult. Dacă asta doreşte PSD, să dea legea de amnistie şi graţiere să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, adică să anuleze pentru care noi cu toţii am luptat decenii, atunci nu pot să spun decât că această guvernare, această abordare pesedistă este una antiromânească”.

”În orice ţară normală, un ministru care face astfel de declaraţii şi nu are acoperire politică, a doua zi pleacă. Faptul că nu a plecat mie îmi arată că asta este o abordare agreată de PSD şi acest lucru mă supără foarte tare şi cred că în acelaşi fel supără pe milioane de români. Cum poate PSD să-şi imagineze că dreptul la liberă circulaţie şi dreptul la muncă pe care l-au câştigat românii cu greu poate fi anulat doar aşa că un partid îşi doreşte nişte soluţii total ieşite din tiparele europene”, a subliniat preşedintele.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, marţi, în cadrul unei dezbateri în Parlament, că doreşte limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară membră a Uniunii Europene (UE), în contextul în care angajaţii plecaţi din România, la muncă în Germania, nu se mai întorc ”în veci”.

Citiți și Ministrul Finanțelor vrea ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată

El a precizat că trebuie să existe un permis de muncă în acelaşi timp, în toate statele membre UE, astfel ca angajaţii să fie obligaţi să migreze.

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close