Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: Legea se impune, nu se discută

Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: Legea se impune, nu se discută

01 Apr 2020   •   14:01
Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: Legea se impune, nu se discută
Sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarație de presă, la Palatul Cotroceni, și le-a atras atenția românilor să respecte starea de urgență pentru a nu primi amenzi.

Iohannis a explicat că până în acest moment au fost date peste 78.000 de amenzi.

Ordonanța de urgență privind majorarea amenzilor pentru nerespectarea regimului stării de asediu și stării de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial, a anunțat astăzi Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

Declarații Iohannis:

-Toate măsurile au fost luate pentru a vă proteja. Majoritate românilor au înțeles că legile se respectă și această situație de stare de urgență e serioasă și trebuie cu toții să respectăm legislația, ordonanțele, legile.

-Un aspect special îl reprezintă siguranța și ordinea publică

-Cine nu se conformează va fi amendat. S-au făcut de la începutul acestei situații zeci de mii de controale, s-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, carantina.

- Au fost peste 870.000 de acțiuni de control. S-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor.

-Repet, respectați normele de conduită, respectați distanța, respectați normeleimpuse de autorități.

Klaus Iohannis a avut astăzi o ședință, la care au fost prezenți premierul Orban și alți miniștri din Guvern: ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor șef de poliție Bogdan Despescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close