Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, declarații după consultări: L-am desemnat premier pe Ludovic Orban

Klaus Iohannis, declarații după consultări: L-am desemnat premier pe Ludovic Orban

Klaus Iohannis, a declarat, după consultările prin teleconferință cu partidele parlamentare, că îl desemnează tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Klaus Iohannis, declarații după consultări: L-am desemnat premier pe Ludovic Orban
Sursa foto: presidency.ro
de Claudia Simion    |    13 Mar 2020   •   15:32

Anunțul făcut de Iohannis:

-Am finalizat runda de consultări cu partidele și grupurile parlamentare. Având în vedere situația specială generată de apariția coronavirusului în România, am făcut consultările sub formă de teleconferință. Am discutat cu toate partidele și grupurile parlamentare. Toate discuțiile au fost foarte bune, foarte constructive. Toate abordările politicienilor cu care am discutat au fost consistente, mature și constructive. Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație specială, de criză, în care nu e nevoie de răfuieli politice, ci e nevoie de soluții foarte urgent.

-În cadrul acestor consultări am primit o singură propunere pentru o persoană care să fie desemnată prim-ministru și revin imediat la acest nume.

-Acum avem un guvern în funcțiune, Guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios și bine de la învestire și până astăzi. Acest guvern a lucrat bine de când a început criza generată de coronavirus. Am luat împreună măsurile cele mai potrivite, la timpul potrivit și rezultatele se văd, avem puține cazuri de infecție cu coronavirus în România.

-E imposibil de imaginat ca în timpul acestei lupte cu coronavirusul să schimbăm totul peste noapte. Nimic n-ar mai funcționa. Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban. L-am desemnat pentru poziția de prim-ministru.

-Posibil mâine să avem votul de învestire pentru Guvernul Orban. Mă aștept de la toți politicienii responsabili din Parlament să fie parte a acestui efort de finalizare a acestei crize politice ca să putem să ne concentrăm 100% pe combaterea infecției cu coronavirus.

-Vă mulțumesc!

Klaus Iohannis, declarații după consultări: L-am desemnat premier pe Ludovic Orban

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close