Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Klaus Iohannis, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni cu privire la negocierile pentru un nou guvern

Preşedintele Klaus Iohannis, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni cu privire la negocierile pentru un nou guvern

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă, joi la Palatul Cotroceni, de la ora 18.00, în contextul în care PNL are discuţii cu USR, dar şi cu PSD, în vederea formării unei majorităţi parlamentare care să susţină Guvernul.

Preşedintele Klaus Iohannis, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni cu privire la negocierile pentru un nou guvern
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2021   •   17:51

"Prima temă se referă la procedurile de instalare a unui nou guvern, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile. Acum, este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și nu pot să accept în continuare astfel de abordări. Voi aștepta cu consultările formale, până când se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci voi convoca consultări.", a declarat Klaus Iohannis.  

Florin Cîţu şi delegaţia PNL au avut discuții, miercuri, cu reprezentanții USR, iar joi cu cei ai PSD în vederea formării unei majorități care să permită formarea unei noi echipe guvernamentale.

Cum era de așteptat, USR a transmis că nu ar accepta în continuare ca Florin Cîţu să fie în continuare premier şi Cioloş a transmis că PNL trebuie să spună foarte clar că doreşte din nou o astfel de coaliţie, înainte de a demara negocierile.

Variante de premier dacă se reface coaliţia PNL-USR-UDMR 

La rândul său, PSD a ridicat pretenții cu privire la funcția de premier, în virtutea procentelor electorale avute.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier. Liderul social-democrat nu a spus însă foarte clar dacă va accepta să intre la guvernare cu un premier din partea PNL.

"O să mergem cu programul de guvernare, cu măsurile pe care considerăm noi că trebuiesc luate urgent şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie. Considerăm că românii s-au săturat de clasa politică, fără să aibă nicio soluţie până în acest moment.

Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni. Aşa este constituţional. Cu funcţia de premier mergi la Cotroceni, la consultări.

Nu am avut nicio discuţie despre nicio funcţie. Toate măsurile au fost pe măsurile urgente care trebuiesc luate. Sunt ferm convins că şi eu şi domnul Iohannis vom respecta Constituţia României. Vom merge cu o propunere de prim-ministru. Şi noi şi domnul preşedinte suntem obligaţi să respectăm Constituţia", a declarat Marcel Ciolacu.

Cu ce nume de miniștri merge PSD la negocieri

 

×
Subiecte în articol: negocieri guvern PSD PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close