Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, după ședința CSAT: Nu avem niciun caz confirmat de coronavirus în România

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: Nu avem niciun caz confirmat de coronavirus în România

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, după ședința CSAT, că nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România.

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: Nu avem niciun caz confirmat de coronavirus în România
Sursa foto: presidency.ro
26 Feb 2020   •   15:18

Iohannis a spus că în momentul de față nu există motive de panică, dar cu toate acestea a cerut suplimentarea măsurilor de control la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială și aeriană.

Declarații Iohannis:

-Am condus astăzi ședința CSAT și am avut o discuție aplicată cu autoritățile care au responsabilități în domeniu cu privire la măsurile concrete întreprinse pentru monitorizarea și managemtnul unor potențiale de infecție cu noul coronavirus, precum și metodologia de împiedicare a răspândirii acestui virus pe teritoriul României.

-Până în acest moment nu avem niciun caz confirmat de infecție cu coronavirus în România. Chiar acum câteva minute am primit rezultatele din Gorj care sunt negative. Nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat pentru că ne confruntăm cu o urgență medicală globală.

-Trăim într-o lume aflată în continuă mișcare și toate statele sunt vulnerabile în fața acestui virus, care nu ține cont de granițe georgrafice. Din analiza făcută în cadrul CSAT, s-a constatat că instituțiile responsabile au luat la timp măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea. Guvernul Orban a adoptat prevederi normative care să facă posibilă o serie de acțiuni, inclusiv achiziții necesare combaterii efectelor coronavirusului.

-Astăzi le-am cerut tuturor decidenților, membri ai CSAT, să rămână la cel mai înalt nivel de implicare pentru că e esențial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate, dar și cu calm.

-Sunt necesare eforturi concentrate în continuare pentru asigurarea măsurilor preventive, dar și a celor care se impun pentru gestionarea eventualelor cazuri de infecție pe teritoriul României, atât din partea autorităților centrale, cât și din partea instituțiilor de specialitate la nivel județean și local.

-În ședința CSAT am subliniat nevoia de comunicare eficientă între toate structurile implicate în combaterea infectării cu coronavirus, atât la nivel central, cât și la nivel local, informarea permanentă a DSP, a medicilor de familie și a managerilor de spitale publice și private. E nevoie de un efort comun și unitar și de aplicarea riguroasă și fără abateri a măsurilor de prevenție pentru a asigura cea mai bună protecție a cetățenilor. În acest context am hotărât că, pe lângă măsurile deja stabilite, să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea potențialilor bolnavi cu afecțiuni respiratorii și prevenirea infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială și aeriană. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în aceste puncte de trecere a frontierei cu specialiști din cadrul DSP, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare.

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: Nu avem niciun caz confirmat de coronavirus în România

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Greva profesorilor continuă! Oferta Guvernului a fost respinsă
x close