Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, nou atac la Cabinetul Dăncilă: Guvernarea PSD e una eșuată

Klaus Iohannis, nou atac la Cabinetul Dăncilă: Guvernarea PSD e una eșuată

Klaus Iohannis, nou atac la Cabinetul Dăncilă: Guvernarea PSD e una eșuată
08 Mai 2019   •   17:59

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că votul românilor la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai este foarte important, susţinând că guvernarea PSD este una "eşuată". 

"Summitul de mâine este extrem de important nu numai pentru Europa, este extrem de important şi pentru România şi pentru români şi este motiv de bucurie. Europa vine în România, Europa vine aici la summit şi mâine aici, din România, desenăm viitorul UE. Pentru români am un mesaj extrem de important: România contează, românii contează! Şi fiindcă suntem în perioada în care ne pregătim pentru alegerile europene trebuie să spun cu toată convingerea: votul românilor contează! Contează votul şi la europarlamentare şi la referendum şi foarte important: votul fiecărui român contează în Europa. România a parcurs un drum lung, a muncit foarte mult pentru a ajunge aici, România care a devenit stat membru pe 1 ianuarie 2007, a muncit foarte mult", a spus şeful statului, după ce a participat la deschiderea conferinţei "Viitorul Europei: Perspectivele Evoluţiilor Contemporane", organizată la Facultatea de Medicină "Victor Papilian" din Sibiu. 

El a adăugat că este păcat că în prezent România are parte de o "guvernare pesedistă eşuată". "Este păcat că avem parte de o guvernare pesedistă eşuată, care, în acest moment festiv, din păcate, arată şi o faţă destul de urâtă a României: atacuri asupra independenţei sistemului de justiţie, măsuri contraperformante, promisiuni neonorate şi, de aceea, votul este foarte important şi pentru viitorul României şi pentru viitorul Europei, iar aici, la Sibiu, mâine, aici în România, vom defini viitorul UE împreună cu toţi liderii europeni", a susţinut preşedintele. 

Întrebat de ce nu discută aceste probleme punctual cu Guvernul, premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea, el a răspuns: "O să le discutăm".

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close