Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: Profitând de epidemie, PSD a lucrat mult și toxic în Parlament

Iohannis: Profitând de epidemie, PSD a lucrat mult și toxic în Parlament

Președintele Klaus Iohannis a ieșit, joi, cu un nou atac la adresa social-democraților.

Iohannis: Profitând de epidemie, PSD a lucrat mult și toxic în Parlament
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    07 Mai 2020   •   19:06

„PSD a lucrat mult și prost, toxic de-a dreptul, în Parlament”, a spus Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a spus, în contextul în care Curtea Constituțională a stabilit că amenzile date în perioada stării de urgență încalcă Legea fundamentală, că „PSD și acoliții săi, sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucție al întregii națiuni să eșueze”.

„Profitând de faptul că atenția publică este concentrată, cum este și firesc, pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD-ul a lucrat în Parlament.

A lucrat mult și prost, toxic de-a dreptul, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani. A continuat să facă ce știe mai bine acest partid nociv, care a scos în stradă, să nu uităm, sute de mii de români revoltați, care a pus România în posturi jenante în fața partenerilor europeni.

Iohannis, despre decizia CCR privind amenzile: Fără aceste sancțiuni, morții erau mai mulți

Poate că, preocupați de îngrijorările momentului, este ușor să uităm ce reprezintă acest partid, care a fost pe punctul de a scoate țara noastră de pe parcursul european și de a o arunca cu zeci de ani în urmă.

Dar înțelegerile și legile populiste și demagogice care, dacă ar fi promulgate, ar amaneta practic viitorul unei generații au darul de a ne reaminti imediat de ce este în stare să facă PSD.

Dau doar două exemple recente de asemenea legi care ar fi dăunat bugetului României și care s-au dovedit a fi neconstituționale, și mă refer la legile PSD de suspendare a plăților la credite și la utilități, legi scrise prost și populist, fără criterii clare de aplicare.

În urmă cu două zile, CEDO a dat o decizie care ne-a arătat, din nou, tuturor, care era agenda reală a pesediștilor, pe care nu au abandonat-o nici acum.

Au venit la putere pentru a-i alunga din funcții pe cei competenți, pentru a-și crea instrumente de presiune pe dosare, pentru a scăpa de urmăriri penale, pentru a-și da amnistii și grațieri.

Iar prin ceea ce continuă să facă dovedesc că nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic pe justiție. Dacă ar putea și nu s-ar teme de reacția românilor, ar face-o imediat, chiar și acum.

Practicile de a legifera în mod haotic, cu încălcarea regulilor de dezbatere parlamentară, în mod netransparent, prin deturnarea în ultimul moment a unor inițiative legislative continuă și astăzi, din păcate.

De ce face PSD asta? Simplu, pentru că a rămas același partid preocupat doar să-și salveze baronii.

Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute, în Parlament. În timp ce atenția publică era concentrată asupra altor subiecte, PSD era ocupat să lovească din nou în standardele de integritate aplicabile funcțiilor publice sau să reglementeze privilegii.

Mai exact, PSD, nou sau vechi, vrea să le permită unor aleși locali declarați incompatibili să candideze la primării sau pentru alte funcții.

O astfel de măsură ar amnistia nici mai mult, nici mai puțin, 1.000 de aleși locali care au încălcat legea. Unica prioritate a pesediștilor, chiar și într-o criză umanitară, rămâne doar aceasta: legi cu dedicație pentru baronii lor”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

PSD îi dă replica lui Klaus Iohannis, după cel mai nou atac al șefului statului

Șerban Nicolae a afirmat, joi, la Antena 3, după declarația de presă a lui Klaus Iohannis, că discursurile șefului statului sunt "din ce în ce mai absurde, mai incoerente și mai iraționale".

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close