Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: „Sunt doi elefanți în încăpere - ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale”

Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: „Sunt doi elefanți în încăpere - ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale”

Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: „Sunt doi elefanți în încăpere - ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale”
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Ian 2017   •   10:00

UPDATE: Ședința de Guvern a început. Președintele Klaus Iohannis participă la întâlnirea de la Palatul Victoria, alături de premierul Sorin Grindeanu.

În debutul ședinței, premierul Sorin Grindeanu a anunțat presa și cabinetul său că discuțiile vor urma agenda stabilită anterior.

Președintele Klaus Iohannis a ținut să precizeze, în prezența jurnaliștilor, că premierul Sorin Grindeanu s-a angajat să nu pună pe ordinea de zi suplimentară ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale.

”Cunoaşteţi povestea că este un elefant în încăpere, dar nu se vede. Sunt doi elefanţi - ordonanţa de graţiere şi ordonanţa de modificare a codurilor penale. Evident că şi despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai de dimineaţă, iar domnia sa mi-a spus că discuţia avusese loc deja cu anumiţi colegi din guvern şi că nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentară aceste două chestiuni privind graţierea şi modificarea codurilor. Subliniez, și sper să fiu în asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nici o ședință de Guvern, ci imediat ce documentele vor fi clarificate sub conducerea ministrului Justiției, a ministrului de Interne și al ministrului delegat pentru Afaceri Europene. Să fie puse în transparență”, a subliniat Klaus Iohannis.

Iohannis: „Domnul prim-ministru m-a invitat să particip să prezidez această şedinţă”

Iohannis a mai declarat că a avut, înaintea şedinţei de Guvern, o discuţie "foarte aplicată" cu premierul Sorin Grindeanu, şeful statului transmiţându-le membrilor Executivului că e foarte mulţumit de felul în care îşi fac datoria.

"Am decis în această dimineaţă să fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuţie foarte aplicată, serioasă, cu concluzii consensuale, după care domnul prim-ministru m-a invitat să particip să prezidez această şedinţă", a spus Iohannis.

UPDATE: Ședința de Guvern întârzie să înceapă, după ce președintele Klaus Iohannis ar purta discuții cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției Florin Iordache, la Palatul Victoria.

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat prezența la ședința de Guvern de miercuri dimineață, de la Palatul Victoria, unde Cabinetul Grindeanu ar urma să discute, între altele, o Ordonanță de Urgență care aduce o serie de modificări importante în legislația penală.

De la ora 9,30 este programată o şedinţă de Guvern.

Este pentru prima dată când președintele Klaus Iohannis își exercită acest prerogativ, după ce în presă a apărut informația că pe ordinea de zi s-ar afla un proiect care vizează modificarea legislației în ceea ce privește abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, conflictul de interese și instituția denunțătorului.

Sorin Grindeanu: „Exclud discutarea amnistiei, putem discuta de graţiere”

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi seara, că nu este de acord cu punerea în discuţie a unor probleme legate de amnistie, dar nu exclude o discuţie despre graţieri, însă nu pentru infracţiunile grave.

 

 

 

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close