Antena 3 CNN Actualitate Ioahnnis: Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema o am cu politicienii PSD

Ioahnnis: Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema o am cu politicienii PSD

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referitor la legea din Parlament care oferea mai multă autonomie Ținutului Secuiesc, că „nu are o problemă cu persoanele de etnie maghiară, ci cu politicienii PSD”.

Ioahnnis: Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema o am cu politicienii PSD
Sursa foto: Presidency
04 Mai 2020   •   14:18

Eu nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară. Îi cunosc pe mulți, am avut mulți colegi, îi repsect, marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici, care își văd de treaba lor. Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu cei din PSD, care, culmea, au încercat să promoveze legislația care privește autonomia Ținutului Secuiesc!”, a declarat președintele Klaus Iohannis

”Au încercat să se scoată PSD-iștii și după scurt timp au introdus legislația în Senat, unde au picat-o. Însă iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea. În Senat a trecut, tot tacit, tot o inițiativă a UDMR-ului care se constituie după un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR. Acest cod asministrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal!, a adăugat președintele. 

„De data aceasta, PSD nu poate spune că nu a știut. Această inițiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat „pentru”. După ce am arătat public ce se dorește din partea PSD, vor găsi o formă să voteze împotriva acestei legi, însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD este în situația de a promova anumite acte administrative, legi, care vin să ducă la autonomie Ținutului Secuiesc. Așa ceva este pur și simplu neconstituțional și nu voi tolera aperiția unor astfel de legi”, a conchis Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close