Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Măsurile de relaxare, după 15 mai. Doctorii spun că virusul nu va dispărea!

Klaus Iohannis: Măsurile de relaxare, după 15 mai. Doctorii spun că virusul nu va dispărea!

Klaus Iohannis condamnă ferm violențele care au avut loc de Paște! De asemenea, Președintele a vorbit și despre relaxarea măsurilor impuse românilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis: Măsurile de relaxare, după 15 mai. Doctorii spun că virusul nu va dispărea!
Sursa foto: Presidency
21 Apr 2020   •   14:12

” Dragi români, în primul rând vreau să vă mulțumesc că ați respectat măsurile impuse de autorități, în zilele de sărbătoare. Sunt bucuros să constant că am făcut cu toții ce ne-am propus, în speță să sărbătorim Învierea Domnului, în perioada de pandemie,

Vreau să mulțumesc și preoților și bisericilor care au avut o contribuție semnificativă ca românii să prevină pericolul coronavirusului.

Mulțumiri și pentru autoritățile române, dar și mulțumiri speciale pentru medicii din România, care au fost la servici în perioada de Paște și au îngrijit cum s-a putut mai bine.

Vreau să condamn cu femritate acele manifestări violente, care au fost puține dar foarte vizible. Au fost oameni care n-au înțeles de ce trebuie să respecte normele. Trebuie să laud poliția și jandarmeria care a intervenit ferm. Nu putem să tolerăm astfel de manifestări.

Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare când condițiile vor fi îndeplinite. 

Această relaxare va fi făcută în paşi. Virusul nu va dispărea, va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii. Aceste chestiuni se hotărăsc în baza dovezilor ştiinţifice şi medicale de către politicieni. 

Toate deciziile se vor lua în baza unor dovezi ştiinţifice, medicale, şi după rezultatele din teritoriu. În niciun caz nu vor fi anunţate de cineva care vrea să se profileze politic sau în alt fel. Am avut un contraexemplu cum unul de la un insitutut a apărut cu o documentaţie care venea să explice cum trebuie făcut. Aşa nu se poate. 

După 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. La început vor fi posibile activităţi care prezintă risc mic de contaminare. 

Noi dorim să repornim economia României. Autorităţile se vor implica mai puţin în viaţa fiecăruia, dar fiecare dintre noi va fi mai responsabil în privinţa chestiunilor care-l privesc în mod direct. 

Este încă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri. Ceea ce am detaliat se referă la perioada după 15 mai. Aceste măsuri vor fi luate de guvernanţi, împreună cu mine şi împreună vom trece peste aceste probleme”, a spus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close