Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis și-a lansat noua carte. „Am vrut ca România să-și ocupe locul cuvenit în UE și să joace un rol pe măsură”

Klaus Iohannis și-a lansat noua carte. „Am vrut ca România să-și ocupe locul cuvenit în UE și să joace un rol pe măsură”

Klaus Iohannis și-a lansat noua carte. „Am vrut ca România să-și ocupe locul cuvenit în UE și să joace un rol pe măsură”
17 Apr 2019   •   17:36

Klaus Iohannis a participat miercuri la evenimentul de lansare a cărții sale, „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, publicat de Curtea Veche Publishing.

„Pentru așa ceva, cine scrie o carte face bine să aibă și câțiva apropiați și prieteni care se uită dacă nu sunt greșeși înăuntru, dacă graficele corespund cu realitatea. Pe scurt, mulțumesc tuturor celor care și-au făcut timp să mă sprijine și să mă ajute pentru a scoate o carte care e și corectă și utilă. 

Președintele României a explicat ce l-a motivat să scrie această carte. 

„Pentru mine, de la început, afacerile europene au fost foarte importante pentru că sunt foarte importante pentru România. România, după cum știm, face parte dintr-un club select numit Uniunea Europeană din 2007. Ne-am dorit acest lucru, suntem bucuroși că suntem acolo și de aceea m-a interesat foarte mult ce se întâmplă, cum se întâmplă și am vrut ca România să-și ocupe locul cuvenit în UE și să joace un rol pe măsură”. 

„Am constatat la început că interesul general pentru afaceri europene este mai degrabă modest între cetăţenii de rând care nu cunosc foarte multe. Majoritatea sunt bucuroşi, proeuropeni, dar nu am constatat un interes deosebit pentru chestiunile practice, pentru instituţiile europene, însă în timp aceste lucruri s-au schimbat poate şi datorită faptului că am comunicat destul de mult despre UE, Europa, ce facem noi la Consiliul European şi rezultatele pe care le are România şi suntem apreciaţi acolo. Când a apărut mai evident faptul că vom prelua preşedinţia Consiliului UE am constatat o creştere a interesului (...) pentru afaceri europene şi atunci am crezut că este momentul potrivit să vin în întâmpinarea acestui interes relativ crescut cu câteva informaţii care au devenit ceva mai multe şi care se găsesc aici. Această carte am vrut să fie o carte utilă cetăţeanului interesat, dar care nu vrea să devină doctor în afaceri europene, ci care vrea să se informeze, să ştie mai bine cum funcţionează UE, de ce facem anumite demersuri, de ce merg eu la Consiliul European, ce face România în cadrul preşedinţiei Consiliului UE. Cartea nu am vrut să fie nici preţioasă, nici pretenţioasă", a spus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Europa UE România Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Noi recorduri termice și risc major de incendii, în Europa. Țările sub Cod roșu
x close