Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis va convoca noul Parlament pe 20 decembrie

Klaus Iohannis va convoca noul Parlament pe 20 decembrie

Klaus Iohannis va convoca noul Parlament pe 20 decembrie
16 Dec 2016   •   14:51

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că marţi, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că va convoca noul Parlament pe 20 decembrie, la ora 12.00, iar în următoarele două zile va avea consultări cu partidele politice.

"Voi convoca noul Parlament pentru marţi, 20 decembrie, la ora 12,00, iar pentru miercuri şi joi voi convoca consultări cu partidele politice", a spus Iohannis.

La începutul conferinței, Klaus Iohannis a ținut să felicite partidele care au reușit să intre în Parlament, ”în primul rând PSD-ul, care a reușit să obțină scorul cel mai bun”.

"Vreau să felicit partidele care au reuşit să intre în Parlament, sigur, în primul rând PSD, care a obţinut scorul cel mai bun. De asemenea, îi felicit pe toţi cei 465 de parlamentari care vor forma noul Parlament al României", a afirmat şeful statului.

Potrivit acestuia, votul de la alegerile parlamentare nu a desemnat un partid cu majoritate absolută.

"În acest context, apropo de rezultatul final al alegerilor locale, urmărind discuţiile din spaţiul public, am auzit de foarte multe ori o sintagmă 'votul popular'. Într-adevăr, alegerile sunt un vot popular, iar votul popular de la aceste alegeri nu a desemnat niciun partid cu majoritate absolută", a arătat el.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close