Antena 3 CNN Actualitate Kovesi a anunțat pe cine ar vrea să lase la DNA în locul său

Kovesi a anunțat pe cine ar vrea să lase la DNA în locul său

Kovesi a anunțat pe cine ar vrea să lase la DNA în locul său
Sursa foto: foto: Agerpres
27 Feb 2018   •   11:34

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat într-un interviu pentru revista franceză 'Femmes d'ici et d'ailleurs', acordat în mai 2017, că ar fi "mulțumită" ca, după 2019, când i se termină mandatul, o femeie să-i succeadă în fruntea Direcției Naționale Anticorupție.

Întrebată cum vede următorii ani și perioada de după încheierea mandatului său în 2019, Kovesi și-a exprimat speranța că "independența și stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislația anticorupție nu se va schimba" și că procurorii vor fi lăsați să-și facă treaba, potrivit Agerpres.

"Dacă toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (...). Bineînțeles, aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-și continue munca", a spus șefa DNA, în interviul din numărul mai-iunie al revistei 'Femmes d'ici et d'ailleurs' ('Femei de aici și de pretutindeni').

Laura Codruța Kovesi a mai arătat atunci că de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislației anticorupție a existat o reacție a societății civile.

"Aceasta nu se întâmpla în urmă cu zece sau douăzeci de ani", adaugă Kovesi, care susține că această mobilizare demonstrează o înțelegere a faptului că fenomenul corupției "a devenit un subiect foarte important" în România.
 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close