Antena 3 CNN Actualitate La 82 de ani, Justin Capră inventează o nouă maşină

La 82 de ani, Justin Capră inventează o nouă maşină

La 82 de ani, Justin Capră inventează o nouă maşină
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    25 Iul 2014   •   13:08

Inventatorul Justin Capră s-a recuperat bine după operaţia pe care a suferit-o la picior, în urma unei crize de diabet şi a început să lucreze din nou la proiectele sale. Împreună cu doi tineri pasionaţi de tehnică, celebrul inventator face acum o maşină care consumă foarte puţin carburant: un litru la suta de kilometri.  

 
Justin Capră are 82 de ani, dar îşi petrece aproape toată ziua în curte sau în garaj, lucrând la noi invenţii. S-a retras la Filipeştii de Pădure şi colaborează cu mulţi tineri supradotaţi. Poate fi numit cu uşurinţă un creator de şcoală.

Ivenţiile lui Justin Capră, cum a fost de exemplu rucsacul zburător, au ajuns până în America şi multe ţări l-au vrut, însă nimic nu l-a făcut să renunţe la România.
 
Maşinile au fost toată viaţa o provocare pentru Justin Capră. Este la un pas să pună în funcţiune, împreună cu doi tineri talentaţi la mecanică, o maşină pentru o persoană, care consumă extrem de puţin.
 
Pentru Iustin Capră viaţa dificilă pe care o duce din cauza pensiei mici şi a bolii reprezintă o provocare. Acceptă cu modestie situaţia şi nu cere nimic de la nimeni. Apropiaţii săi ştiu că i-ar prinde bine orice mic ajutor. 
 
Primăria comunei Filipeştii de Pădure intenţionează să îl declare cetăţen de onoare, însă până acum nu i-a întins nimeni nicio mână de ajutor. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close