Antena 3 CNN Actualitate "La sate şi cârciuma se închide la 22.00". Cum comentează Băsescu programul pentru referendum

"La sate şi cârciuma se închide la 22.00". Cum comentează Băsescu programul pentru referendum

"La sate şi cârciuma se închide la 22.00". Cum comentează Băsescu programul pentru referendum
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Iul 2012   •   08:46

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, consideră că programul 7.00-23.00 pentru referendum este "extrem de în neregulă", spunând că la sate şi cârciuma se închide la 22.00, iar reprezentantul PDL în secţiile de votare va trebui să vegheze singur o durată lungă ca să nu se fraudeze votul, informează Mediafax.

"Gândiţi-vă la secţiile din mediul rural. La ora 23.00 cine nu e în pat...Şi cârciuma se închide la ora 10.00. Mi se pare extrem de în neregulă această oră 23.00", a spus Băsescu în dezbaterea de la sediul Grupul de Dialog Social.
   
El a arătat că în secţiile de votare va avea un singur prezumtiv reprezentant, cel al PDL, care va trebui să stea să supravegheze să nu se producă fraude o lungă durată de timp pe parcursul zilei, în condiţii "extrem de dificile, fără să iasă la toaletă, fără să se ducă să mânânce".
   
"Important este dacă acest om va fi suficient de dedicat să nu se lase nici corupt, nici cumpărat pentru ca procesul să se desfăşoare corect în fiecare secţie (...) Nu era justificată prelungirea pentru că ai un referendum cu o singură foaie, se bagă un singur buletin. Timpul de la 8.00 la 20.00 era arhisuficient", a argumentat Băsescu.
   
Pe de altă parte, el a arătat că legislaţia legată de desfăşurarea referendumului permite măsuri administrative privind organizarea scrutinului în primele zece zile de la declanşarea referendumului, care a avut loc în 6 iulie prin hotărârea Parlamentului, iar în aceste condiţii data de 16 iulie era ultima zi în care se mai puteau aduce modificări administrative.
   
Întrebat dacă va contesta o eventuală validare a referendumului în condiţiile semnalării unor fraude masive, Băsescu a răspuns că validarea se va face printr-o decizie a Curţii Constituţionale, care nu poate fi decât acceptată şi respectată, indiferent dacă au mai existat sau nu fraude.
   
Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va avea loc într-o singură zi, însă programul va fi extins, urmând ca secţiile de votare să fie deschise între orele 7.00 şi 23.00.
   

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close