Antena 3 CNN Actualitate La un pas de dezastru! Rezervorul unei cisterne cu nitrat de amoniu s-a fisurat după ce maşina s-a răsturnat pe DN22

La un pas de dezastru! Rezervorul unei cisterne cu nitrat de amoniu s-a fisurat după ce maşina s-a răsturnat pe DN22

La un pas de dezastru! Rezervorul unei cisterne cu nitrat de amoniu s-a fisurat după ce maşina s-a răsturnat pe DN22
Sursa foto: Foto arhivă Agerpres
27 Aug 2012   •   10:09
UPDATE 11.20 - Camionul care s-a răsturnat, luni, pe DN 22, în judeţul Tulcea, este încărcat cu aproximativ 6,8 tone de nitrat de amoniu tehnic, iar în  urma accidentului rezervorul maşinii s-a fisurat, reprezentanţii ISU afirmând că la ora transmiterii acestei ştiri nu mai există pericol de explozie, informează Mediafax.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Tulcea, Daniela Condrea, accidentul a avut loc în jurul orei 08.30, pe DN 22, la doi kilometri şi jumătate de la ieşirea din comuna Baia către Mihai Viteazul.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, dar şi autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Delta" al judeţului Tulcea.
   
"Zona a fost asigurată, situaţia fiind ţinută sub control, iar riscul de explozie fiind neutralizat", au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.
 
Două persoane se aflau în cabina autotrenului în momentul producerii accidentului, iar şoferul, în vârstă de 33 de ani, a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Judeţean Tulcea. Pasagerul aflat în cabină, un bărbat de 35 de ani, a refuzat să fie dus la spital.
   
Traficul pe DN 22, între localităţile Baia şi Mihai Viteazul, este oprit în continuare.
________________

Un autocamion încărcat cu nitrat de amoniu tehnic s-a răsturnat, luni, pe DN22 (E 87), în apropiere de localitatea tulceană Baia, circulaţia în zonă fiind deviată, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Tulcea.
   
Evenimentul s-a petrecut la 2,5 kilometri de localitatea Baia, judeţul Tulcea, spre localitatea Mihai Viteazul, judeţul Constanţa, scrie Agerpres.
   
"Într-o primă fază au intervenit poliţiştii locali din oraşul Babadag şi echipajul de pompieri voluntari pentru efectuarea perimetrului de siguranţă. În momentul de faţă, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin pentru îndepărtarea pericolului apărut ca urmare a faptului că o parte din încărcătura de nitrat de amoniu tehnic s-a scurs din rezervorul autocamionului", a declarat reprezentanta IPJ, Irina Lazăr.
   
În urma acestui incident, rezervorul cisternei s-a spart.

Deocamdată, lucrătorii IPJ cercetează cauzele în care s-a produs evenimentul, şoferul autovehiculului fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
   
"Din primele date pe care le deţinem, în cabina şoferului se mai afla o persoană care nu prezenta leziuni grave", a menţionat reprezentanta IPJ.
În urma acestui accident, rezervorul cisternei s-a spart.

Tot o cisternă răsturnată, care era încărcată cu azotat de amoniu, a provocat în mai 2004 tragedia din localitatea buzoiană Mihăileşti. Explozia camionului încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a fost comparată atunci cu un cutremur cu o magnitudine de 3 grade. 18 persoane aflate la faţa locului au murit pe loc în explozie, iar alte 13 persoane au fost rănite.

×
Subiecte în articol: accident
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close