Antena 3 CNN Actualitate La un pas să fie îngropaţi de vii. Jumătate dintr-un sat din Bacău, evacuată din cauza alunecărilor de teren: "Nu mai puteam deschide uşile"

La un pas să fie îngropaţi de vii. Jumătate dintr-un sat din Bacău, evacuată din cauza alunecărilor de teren: "Nu mai puteam deschide uşile"

La un pas să fie îngropaţi de vii. Jumătate dintr-un sat din Bacău, evacuată din cauza alunecărilor de teren: "Nu mai puteam deschide uşile"
de O.P.    |    31 Mar 2015   •   06:17

Aproape jumătate de sat a fost evacuat în judeţul Bacău din cauza alunecărilor de teren. Dealul pe care sunt construite casele a început să se surpe, cu tot cu gospodăriile oamenilor.

Tavanul şi pereţii locuinţelor au crăpat ca la un cutremur, iar oamenii au fost nevoiţi să lase totul şi să plece. Autorităţile locale le-au pus la dispoziţie adăposturi în care să stea peste noapte.

Nenorocirea s-a abătut peste sătenii din Gâşteni în miez de noapte. Dealul pe care se află gospodăriile a luat-o la vale.

Aproape 50 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în toiul nopţii, cu copiii după ei, şi să se ducă la rude sau în adăposturile oferite de autorităţi.

Zeci de jandarmi şi pompieri au intervenit în zonă.

O comisie mixtă pentru situaţii de urgenţă urmează să evalueze pagubele provocate de alunecările de teren.

×
Subiecte în articol: alunecari de teren
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close