Antena 3 Actualitate Laszlo Tokes, declaraţie iresponsabilă în PE: Secuii au devenit minoritari "pe propriul teritoriu", ca şi tătarii din Crimeea

Laszlo Tokes, declaraţie iresponsabilă în PE: Secuii au devenit minoritari "pe propriul teritoriu", ca şi tătarii din Crimeea

11 Mar 2014   •   16:10

Laszlo Tokes face o nouă declaraţie iresponsabilă. Europarlamentarul a comparat situaţia secuilor din România cu cea a tătarilor din Crimeea şi a solicitat, în Parlamentului European, susţinerea instituţiilor europene pentru obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Tokes spune, de asemenea, că secuii au devenit minoritari "pe propriul teritoriu", ca şi tătarii din Crimeea.  Europarlamentarul român de origine maghiara a denunţat de la tribuna Parlamentului European "politica de asimilare dus de guvernul din România".

Eurodeputatul UDMR Csaba Sógor a vorbit şi el despre marşul secuilor din Târgu Mureş, menţionând că participanţii au cerut un statut de regiune autonomă specială pentru Ţinutul Secuiesc, cu respectarea integrităţii teritoriale a României.


×
Subiecte în articol: tinutul secuiesc Laszlo Tokes

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close