Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruţa Kovesi, prima reacție după revocare: „Nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror”

Laura Codruţa Kovesi, prima reacție după revocare: „Nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror”

Laura Codruţa Kovesi, prima reacție după revocare: „Nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror”
de S.T.    |    09 Iul 2018   •   12:00

Laura Codruţa Kovesi a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea ei de la conducerea DNA.

„Președintele României a emis decretul de revocare din funcția de procuror-șef al DNA. Mandatul meu încetează începând de astăzi. Am fost procuror șef al DNA timp de cinci ani și tot ce am realizat am consemnat într-un raport care va fi făcut public în cel mai scurt timp”, a spus Codruța Kovesi.

„Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției în propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte sunt neîntemeiate. Decretul de revocare emis de președintele României lasă un mare semn de întrebare: va exista o subordonare discreționară a procurorilor șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, însă aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii vor fi subordonați ministrului”.

Laura Codruța Kovesi: Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror

„Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost. Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă”, a adăugat ea.

Codruța Kovesi: Episodul de azi nu e înfrângere

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

„În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Citiți și:

Klaus Iohannis a revocat-o din funcție pe șefa DNA. Primele reacții

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close