Antena 3 CNN Actualitate Legătura neștiută dintre eclipse și cutremure. Un seism puternic ar putea avea loc luna aceasta

Legătura neștiută dintre eclipse și cutremure. Un seism puternic ar putea avea loc luna aceasta

Un cutremur puternic ar putea avea loc luna aceasta, în perioada 14 octombrie și 28 octombrie, din cauza celor două eclipse - una de Soare, alta de Lună, care vor avea loc. Cercetătorii susțin că există o strânsă legătură între aceste fenomene astronomice și seisme.

Legătura neștiută dintre eclipse și cutremure. Un seism puternic ar putea avea loc luna aceasta
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    12 Oct 2023   •   10:16

Eclipsa de Soare inelară care va avea loc pe 14 octombrie 2023 și eclipsa parțială de Lună din 28 octombrie 2023, ar putea fi însoțită de un cutremur devastator.

Potrivit cercetătorilor japonezi când Pâmântul, Luna şi Soarele sunt aliniat, forţele de atracţie ale celor doi aştri se adaugă şi efectele sunt mai puternice. Această atracţie este responsabilă de maree şi cutremure, se arată în studiu.

"Munca noastră arată că există legături între forţa mareelor, intensitatea şi frecvența unor cutremure“, a explicat un profesor de la Universitatea din Tokyo şi unul dintre autorii studiului.

Citește și: Fenomen uimitor pe cer, pe 28 octombrie 2023. Este unul dintre cele mai importante din acest an

Numai cutremurele puternice sunt influenţate de aştri, subliniază cercetătorii japonezi.

De exemplu, eclipsa inelară de Soare din 14 decembrie 2001 a fost precedată de un cutremur de magnitudinea 7,6 în Gujarat, India. Eclipsa inelară de Soare din 7 februarie 2008 a fost urmată de un roi de peste 100 de cutremure pe coastele de vest ale Mexicului şi Statelor Unite.

Şi eclipsa de Lună din 7 august a fost însoţită de o serie de cutremure în lume, mai ales în Grecia, Turcia şi China, soldate cu 2 morţi, respectiv 19 morţi, potrivit ultimului bilanţ, potrivit adevarul.ro.

Eclipsa parțială de Lună de pe 28 octomibrie. este unul dintre cele mai importante momente ale calendarului astronomic din 2023.

×
Subiecte în articol: cutremur eclipsa
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close