Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguţa Vasilescu, în război cu DNA. CSM transmite Inspecţiei Judiciare cererea de apărare a independenţei justiției

Lia Olguţa Vasilescu, în război cu DNA. CSM transmite Inspecţiei Judiciare cererea de apărare a independenţei justiției

Lia Olguţa Vasilescu, în război cu DNA. CSM transmite Inspecţiei Judiciare cererea de apărare a independenţei justiției
03 Aug 2016   •   10:30

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, miercuri, Inspecţiei Judiciare cererea DNA de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de declaraţiile şi materialele lansate în mass-media de către primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, au declarat oficiali din CSM, citați de Agerpres.
 

DNA a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii după ce primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a postat pe Facebook documente din dosarul în care a fost trimisă în judecată.

Potrivit unor surse judiciare, DNA a făcut o sesizare şi în 25 iulie, ca urmare a declaraţiilor Olguţei Vasilescu după trimiterea sa în judecată, respectiv că procurorii ar fi avut o conduită neadecvată şi nelegală.

La sesizarea iniţială, din 25 iulie, transmisă la CSM, DNA a adăugat luni şi materialele publicate de primarul Craiovei pe pagina personală de Facebook, care ar putea reprezenta presiuni la adresa martorului denunţător.

Pe 30 și 31 iulie, Lia Olguţa Vasilescu a postat pe Facebook mai multe pagini din dosarul de la DNA, printre care se numără și cea cu stenograma unei înregistrări realizate de denunţătorul Petru Becheru, aflată la dosar.

"Mai jos aveţi una dintre stenogramele din înregistrarea video efectuată de denunţătorul Petre Becheru şi care vrea să demonstreze că am angrenat în «activitatea infracţională», aceea de văruire a faţadelor, funcţionarii primăriei. Textul e mai amplu, deoarece discuţia a durat două ore. Am pus doar partea de final, care demonstrează că I. L. Caragiale n-a trăit în epoca cea mai fastă pentru comedie. Aici funcţionarii încearcă să ii arate bunăvoinţa de a se întâmpla ceva frumos şi în oraşul nostru. Becheru spune că vrea contract. I se spune da. Că vrea garanţie a lucrării. I spune că se dă, de mai multe ori i se spune că i se dă, dar el tot intervine şi cere repetat. Dacă vede că legal nu e nicio problemă, cere să i se văruiască şi scara pe interior, să i se schimbe uşa, să i se pună camere de luat vederi şi să se văruiască şi pentru spaţiile comerciale de la parterul blocurilor. Totul, în încercarea disperată de a nu se mai face nimic şi de a obţine probe pentru denunţ. P.S. Observaţi şi cum se poate «proba» o infracţiune de spălare a banilor. La un moment dat, nervos după discuţii de două ore în care nu se ajungea la niciun rezultat şi apăruseră acuzaţii cu DNA şi infracţiunea de spălare de bani, constructorul spune că banii lui şi-i spală el. La nervi, sub formă de glumă. Nu mai faceţi glume! Unii le iau ca atare şi te trimit în judecată... Halucinant!", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Alertă naţională. Codul roşu de caniculă se extinde
x close