Antena 3 CNN Actualitate Lichidul dătător de viaţă, OTRĂVIT. Pânza freatică a fost poluată cu îngrăşăminte chimice

Lichidul dătător de viaţă, OTRĂVIT. Pânza freatică a fost poluată cu îngrăşăminte chimice

Lichidul dătător de viaţă, OTRĂVIT. Pânza freatică a fost poluată cu îngrăşăminte chimice
de O.P.    |    15 Aug 2012   •   06:32

 Apa din trei comune din Caraş-Severin poate fi comparată cu otrava. Localnicii au rămas fără apă potabilă după ce pânza freatică  a fost poluată cu îngrăşăminte chimice.

Apele s-au otrăvit iar concentraţia mare de nitraţi şi nitriţi nu mai poate fi acum folosită în gospodărie. Din inconştienţă sau poate din disperare, oamenii continuă să bea apa din fântâni. Unii spun chiar că are proprietăţi miraculoase.

Cel mai afectat a fost satul Rusova Veche unde nu mai există nici măcar o fântână cu apă potabilă. Deşi Inspecţia Sanitară a făcut zeci de măsurători şi a interzis în repetate rânduri consumarea apei, chiar şi fiartă, sătenii cred nu numai că apa lor este bună de băut, ci face şi minuni.

Şi medicul comunei este de părere că apa este bună pentru cei cu afecţiuni, în ciuda avertizărilor primite de la Inspecţia Sanitară.

Vestea apei miraculoase din curtea Bisericii din Rusova Veche s-a răspândit în întreaga zonă şi a depăşit chiar granitele ţării, ajungând până la vecinii din Serbia.

Autorităţile  de la Inspecţia Sanitară încearcă să-i facă pe oameni să înţeleagă că apa nu ar trebui consumată. În instituţiile publice, în grădiniţe şi şcolile au fost amplasate dozatoare de apă plată. Acestea sunt însă ignorate de localnici.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close