Antena 3 CNN Actualitate Liderul Confederaţiei Meridian acuză şefii CFR Călători că au refuzat să ia măsuri cu privire la faptele de corupţie

Liderul Confederaţiei Meridian acuză şefii CFR Călători că au refuzat să ia măsuri cu privire la faptele de corupţie

Liderul Confederaţiei Meridian acuză şefii CFR Călători că au refuzat să ia măsuri cu privire la faptele de corupţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Oct 2012   •   13:36

Preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, Ion Popescu, a declarat, joi, că a sesizat de mult timp neregulile care se produc la CFR Călători, însă conducerea a refuzat să ia măsuri, spunând sindicaliştilor că nu ei conduc compania, informează Mediafax.

Ion Popescu a precizat că a cerut să se facă mai multe controale la CFR Călători după ce a sesizat nereguli, însă conducerea companiei nu a luat măsuri.
   
"Ba chiar ne reproşa că nu sindicatele ar conduce CFR. La un moment, deranja că noi intervenim la aşa ceva", a spus liderul sindical.
   
Popescu susţine că problema pieselor furate care sunt înlocuite şi a doua zi din nou furate este de fapt un lucru "dirijat şi lăsat să meargă aşa".
   
"Ei conduc, sunt sute de directori şi, în loc să ia măsuri să disciplineze şi să instruiască, oamenii sunt lăsaţi aiurea.(...) Am atenţionat că vina pentru pierderi, în afară de ce fură ceilalaţi prin contracte, preferinţe şi tot felul de alte lucruri, vina este a celor care conduc, care dau dovadă de lipsă de profesionalism şi de interes pentru a funcţiona calea ferată", a mai spus Ion Popescu.
   
Preşedintele Confederaţiei Meridian a adăugat că miercuri a discutat cu toţi liderii de sindicat locali chiar despre aceste probleme.
   
Popescu a mai precizat că o altă problemă a CFR este faptul că aproape 25.000 de salariaţi au fost disponibilizaţi, iar locurile lor sunt ţinute de cei care au rămas, nevoiţi să facă multe ore suplimentare neplătite.

Procurorii DNA au descins, joi dimineaţă, în mai mult locuri din ţară, printre care Bucureşti şi Braşov, unde au luat pe sus mai mulţi şefi de la CFR. Aproximativ 200 de persoane, între care şi directori, din CFR Călători cât şi din Ministerul Transporturilor sunt vizate de ancheta procurorilor.


×
Subiecte în articol: CFR Calatori
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close