Antena 3 Actualitate Liviu Dragnea, declarație despre SRI: ”Am respect pentru ofițeri, dar nu și pentru conducere”

Liviu Dragnea, declarație despre SRI: ”Am respect pentru ofițeri, dar nu și pentru conducere”

09 Sep 2018   •   21:53
Liviu Dragnea, declarație despre SRI: ”Am respect pentru ofițeri, dar nu și pentru conducere”

Liderul PSD susţine că nu este de acord cu "o creştere de-a valma a bugetelor SRI" şi într-un mod "transparent", precizând că actuala putere va discuta "serios despre posibilitatea sau nu ca serviciile secrete să aibă firme acoperite". 

"Gândiţi-vă ce înseamnă o societate economică, o societate comercială, o firmă sub acoperire în competiţie cu una care nu e acoperită şi după aceea ne mai mirăm de ce firmele, una după alta, au tot picat activitate", a adăugat Liviu Dragnea. 

El a subliniat că prin pachetul de legi privind securitatea naţională îşi propune ca serviciile secrete să nu mai poată să se implice în politică. 

"SRI şi în general serviciile trebuie să revină în matca lor constituţională şi nu o să mai aibă puterea şi posibilitatea să facă sau să fărâme guverne, să facă sau să fărâme majorităţi parlamentare, să facă sau să desfacă partide, să influenţeze decizii, să influenţeze parchete, să trimită sentinţe în plic", a precizat şeful PSD. 

Totodată, Liviu Dragnea a menţionat că respectă activitatea ofiţerilor SRI, însă a admis că nu este de acord cu conducerea acestei instituţii. 

"Eu am un mare respect pentru ofiţerii SRI, pentru miile de ofiţeri SRI, nu pentru conducere, pentru că aceşti mii de oameni fac o muncă nevăzută ale cărei rezultate de multe ori se fac simţite, dar general. Ei asigură un binom de securitate serios pentru România, dar, din păcate, conducerile care s-au succedat la acest serviciu au înţeles să folosească forţa uriaşă pe care o poate avea acest serviciu ieşind din matca constituţională şi acţionând neconstituţional şi într-un mod subteran şi obscur. (...) Dacă PSD rămâne la guvernare, rămâne în continuare posibilitatea total reală ca şefii acestor parchete, conducerile acestor parchete, să fie realizate nu pe baza unor înţelegeri oculte, ci prin nişte numiri recomandate de competenţa acelor procurori care vor propuşi numiţi şi de dorinţa lor de a lucra de a aplica o justiţie corectă, de a aplica corect legea", a mai spus Dragnea. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close