Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, despre suspendarea președintelui: „Nu putem lăsa ca o decizie CCR să nu fie aplicată. Se poate ajunge la orice”

Liviu Dragnea, despre suspendarea președintelui: „Nu putem lăsa ca o decizie CCR să nu fie aplicată. Se poate ajunge la orice”

Liviu Dragnea, despre suspendarea președintelui: „Nu putem lăsa ca o decizie CCR să nu fie aplicată. Se poate ajunge la orice”
10 Iun 2018   •   21:15

Liviu Dragnea a fost invitatul lui Mihai Gâdea în emisiunea Ediție Specială. Liderul PSD a vorbit și despre ce a însemnat mitingul PSD și ce urmează.

Dragnea: Ăsta a fost mitingul mic. Va fi un miting uriaș, într-o altă locație

„Simt aceeași emoție ca aseară, a fost o emoție puternică în piață, a fost o descărcare a tuturor celor care au fost în piață. Noi am făcut mitingul ăsta din mai multe motive, de a protesta împotriva acestui sistem odios, pe care îl gesionează o mână de securiști, patronat de Klaus Iohannis și toți ceilalți. Un alt motiv este că am fost provocați. Nu te poți aștepta ca un partid ca PSD, să-l ameninți, să-l jignești, să-l insulți și să te aștepți că nu reacționează. Ăsta a fost mitingul mic. Va fi un miting uriaș, într-o altă locație. Al treilea motiv a fost de a avertiza societatea”, a anunțat Liviu Dragnea întrebat ce simte după ce a văzut fotografiile.

Mesaj pentru partenerii străini

„Am vrut să arătăm și partenerilor noștri străini, pentru că după Revoluție, NATO, UE au spus că ne învață democrația. Ar trebui să/și asume cu toții această responsabilitate, pentru că parțial au finanțat și susținut public acest stat paralel. La ei acasă nu sunt protocoale secrete, nu se fac arestări pentru spectacol. S-a tot spus, am vorbit și cu oficiali și îmi spuneau: Românii protestează. Acuma au venit câteva sute de români care au protestat. Noi am început această acțiune de protest, dintr-un șir de proteste. Am tot sperat că nu este nevoie să ducem lupta și pe partea economică, de a corecta, odată dusă lupta în stradă nu mai poate fi luată de acolo. Eu știu mai bine ca oricine ce forță are PSD. Au prins gustul”.

Despre suspendarea lui Iohannis

„Noi am spus că noi suntem hotărâți să mergem până la capăt și pe legile justiției și cu respectarea CCR. Nu știu ce va face, dar dacă va face greșeala fatală să nu pună în aplicare o decizie CCR, se va face de râs peste tot în lume. Nu mă interesează că e Kovesi, putea fi Lazăr. Nu putem sta cu mâinile în sân. Nu putem lăsa ca o decizie CCR să nu fie aplicată şi vom utiliza tot ceea ce avem la dispoziţie, din punct de vedere civic, din punct de vedere constituţional, din punct de vedere parlamentar. Se poate ajunge la orice. Dacă ne tot provocă, noi am arătat că răspundem la toate provocările. Dacă acest om înțelege că e prizonierul statului paralel, e problema lui (...) Dacă domnul președinte încalcă Constituția. Nu suntem un partid fără personalitate. Situația în care s-a ajuns, nivelul în care au ajuns aceste abuzuri, nu ne mai dă niciun grad de libertate. După ce a văzut mitingul de aseară i se mai pare caraghios? Mai râde, era râsul lui? Dacă consideră că acest miting e de râs...”.

Despre întârzierea legilor

„Tot ce am aprobat în Parlament, legile care sunt pe zona de justiție, le-au întârziat într-o veselie. Atacă Iohannis sau PNL -USR, vine de la Curte, iar atacă Iohannis, deși știe că nu mai poate. Ăsta e motivul pentru care două legi, a achiziților publice și parteneriatul public- privat le-am aprobat prin OUG. Acum PNL și USR atacă la CCR. Trebuie să vorbim săptămâna asta și să facem o discuție așezată pentru că pe codurile penale va fi vacanța parlamentară, o să ne gândim serios (...). Eu am depășit perioada în care încercam să găsesc firul logic, sunt unii dintre ei care spun că este o nebunie cu regimul ăsta, spune Orban, lui Orban îi spune Iohannis. Ei nu cred în CCR. Motivul este se întârzie punerea în aplicare a unor legi. N-a venit niciunul care să spună din convingere, ce discuție să mai purtăm? Dacă ei cred într-o lege o susțin, dacă nu, nu”, mai spune liderul PSD.


Despre amânarea procesului

„Eu știu că și la prima amânare și la a doua au fost depuse niște concluzii de către avocați, nu de al meu, fiind depuse cu o zi înainte, probabil nu au avut timp să analizeze noile concluzii”.

Despre dosarul de înaltă trădare

„Nu ştiu dacă vor merge mai departe cu demenţa. Ce vă pot spune cu siguranţă este că este o comandă foarte fermă. Adică nu întâmplător a fost pus imediat Horodniceanu (Daniel Horodniceanu, n.r.) să gestioneze interimar la DIICOT, pentru că nu era obligatoriu să-l pună tot pe el. Aia a fost făcută coordonat. <>. Sper să nu fie niciun procuror care să rişte atât de mult încât să dea curs la această demenţă. Este o demenţă. Foarte mulţi procurori riscă să plătească greu. Frica pe care o au îi face să nu mai aibă nicun fel de raţiune. Sunt unii care încearcă să se depărteze de această zonă otrăvită, sunt alţii care nu vor să mai participe la aceste execuţii şi abuzuri, şi sunt alţii care ori de frică, ori că aşa simt ei, rămân acolo ca amazoanele până când moare şi ultimul din statul paralel. Da, au de plătit, pentru că există prevederi în Codul penal care nu au fost aplicate, dar o să fie aplicate. Şi vă spun, oamenii au început să vorbească din diverse parchete, sunt destui care abia aşteaptă să înceapă să vorbească, să spună . Este o acţiune clară, comandă de la Iohannis, fără niciun fel de dubiu. Vor Guvernul jos. Ca un efect secundar, să nu ducem la capăt ceea ce deja produce efecte. Miza principală e să spargă coaliţia pentru a sparge majoritatea din Parlament, pentru a nu finaliza legile justiţiei şi Codurile penale. Şi pentru a nu finaliza legile securităţii naţionale”.

Despre ONG lui Soros

„Dacă îl plătești să facă ceva, face. Nu e vorba de convingere. Sigur că apar și supărări, dacă își face productivitatea și cheltuie mulți bani.  (...) Mi se par multe, cred că Ministerul Muncii și Finanțe, trebuie să facă ceva. Să vadă cum se cheltuiesc acei bani din moment ce se iau bani publici, de ce s-ar supăra cineva dacă statul cheltuie bani. Întrebați de presiune, nu cred, poate la Adrian Năstase a fost o asemenea intensitate. Noi tot încercăm să le spunem civilizat că ajunge, că au fost niște alegeri, cineva a câștigat alegerile, dacă nu obișnuiesc cu ideea asta, nu stăm cu mâinile în sân”.

Dragnea: „Din minutul în care decizia CCR s-a publicat, din acel minut orice zi înseamnă o întârziere”

„Categoric, o bătaie de joc. Din minutul în care decizia CCR s-a publicat, orice minut, orice oră, orice zi, reprezintă întârziere. (...) Decizia este obligatorie. Dacă preşedintele vrea să batjocorească CCR şi să nu pună în aplicare decizia, ori are mâna întoarsă la spate de cineva de afară, ori se teme de dosarul cu casele. Ca să îţi poţi asuma această greşeală fatală, să calci în picioare Constituţia, înseamnă că trebuie să ai ceva care te blochează total. Îmi e greu să cred că nu va pune în aplicare”.

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close