Antena 3 CNN Actualitate Locale Accident grav în Suceava! Mocănița Huțulca Moldovița a fost răsturnată după impactul cu o mașină | 25 de turiști se aflau în tren

Accident grav în Suceava! Mocănița Huțulca Moldovița a fost răsturnată după impactul cu o mașină | 25 de turiști se aflau în tren

Un accident grav a avut loc, duminică dimineață, în Suceava. Mocănița Huțulca Moldovița a fost răsturnată de pe șine după impactul cu o mașină.

Accident grav în Suceava! Mocănița Huțulca Moldovița a fost răsturnată după impactul cu o mașină | 25 de turiști se aflau în tren
Sursa foto: Facebook/ Dany Negura
de Mia Lungu    |    17 Dec 2023   •   11:16

Update 12:40 În tren erau 25 de turiști. Vagoanele au fost tractate cu o locomotivă diesel, iar turiștilor li s-a înapoiat prețul biletelor.

Acum, locomotiva Bucovina este scoasă din uz și se va folosi o altă locomotivă, dat fiind programul încărcat în perioada de sărbători. 

Astăzi, programul va funcționa normal, însă se va folosi aceeași locomotivă disel. Între timp, locomotiva pe abur a fost repusă pe linii și dusă în gară.

Update 12:00 Șeful de tren, Vasile Brustur, a dat detalii despre accident, în exclusivitate, la Antena 3 CNN. Acesta a subliniat că nicio persoană nu a fost rănită, și că locomotiva trenului tocmai a fost repusă pe șine.

În această dimineață, in jurul orei 10:30, pe raza localității Moldovița, jud. Suceava, un tren turistic tip ,,Mocaniță" condus de mecanicul de locomotivă de 53 ani, a acroșat un autoturism care iesea dintr-o curte, condus de către un bărbat de 43 ani.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale. In mocanita erau aproximativ 20 de turisti, care nu au suferit leziuni.

Atat mecanicul de locomotivă cât și conducătorul autoturismului au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din primele verificări, vinovat de producerea incidentului se face conducătorul auto care nu a acordat prioritate de trecere, acesta fiind sancționat contravențional și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce.

La acest moment pe drumul județean adiacent se circula alternativ, pe o singura banda, la fata locului fiind polițiștii SPR 14 Vama si Compartimentului Rutier C-lung Moldovenesc care fluidizeaza circulația urmând ca, in scurt timp,  locomotiva sa fie repusa pe sine. 

Mocanita Hutulca

A ajuns Mocanita Hutulca si la noi la Vatra Moldovitei...??

Posted by Complete Studio on Saturday, 16 December 2023

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close