x close

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Două dosare penale, deschise pentru fraudă la vot în Galați

10 Noi 2019   •   16:38
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Două dosare penale, deschise pentru fraudă la vot în Galați Foto: Agerpres

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Trei incidente au fost înregistrate până acum la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi şi Poliţia a deschis dosare penale în două cazuri, pentru fraudă la vot.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Reprezentanţii BEJ Galaţi au declarat că este vorba despre o femeie care s-ar fi filmat în cabină votând şi care ulterior a postat imaginile pe o reţea de socializare şi de doi bărbaţi - unul de 38 de ani, din municipiul Galaţi, care a votat la secţia nr. 74 şi un deţinut din Penitenciarul Galaţi, în vârstă de 32 de ani, care a votat prin intermediul urnei mobile - care au votat deşi aveau acest drept suspendat prin decizii ale instanţelor de judecată.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Potrivit IJP Galaţi, celor doi bărbaţi li s-au întocmit dosare penale pentru fraudă la vot. Totodată poliţiştii anchetează şi circumstanţele în care cele două persoane au putut vota, având în vedere că, potrivit legii, înainte de a vota, alegătorii sunt verificaţi electronic în baza de date şi dacă există probleme legate de interdicţia de a vota, această informaţie apare imediat operatorului.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cât priveşte femeia care şi-ar fi filmat votul şi ar fi postat imaginile pe o reţea de socializare, se pare că acestea au fost retrase din spaţiul online, urmând a se stabili dacă se confirmă sau nu infracţiunea de încălcare a secretului votului.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

alegeri prezidentiale 2019 dosare penale
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati