Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat a vrut să îşi recucerească fosta iubită cu un pistol, cătuşe, o arbaletă şi perucă, în satul Basarabi din Dolj

Un bărbat a vrut să îşi recucerească fosta iubită cu un pistol, cătuşe, o arbaletă şi perucă, în satul Basarabi din Dolj

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Calafat, după ce a vrut să îşi recucerească fosta iubită şi şi-a luat cu el un arsenal de arme, cătuşe şi chiar substanţe chimice periculoase.

Un bărbat a vrut să îşi recucerească fosta iubită cu un pistol, cătuşe, o arbaletă şi perucă, în satul Basarabi din Dolj
Sursa foto: Getty Images | Daxus
de Loredana Chimoiu    |    04 Aug 2021   •   14:42

Bărbatul de 50 de ani s-a întâlnit cu tânăra de 33 de ani în Franţa şi chiar au avut o relaţie, însă femeia a aflat că acesta era însurat şi chiar avea trei copii, motiv pentru care s-a întors acasă, în satul Basarabi din Dolj.

Pentru că nu a putut accepta despărţirea, bărbatul a continuat să o hărţuiască pe femeie pe telefon, dar şi online, iar pentru că aceasta nu i-a răspuns a pus la cale un plan pentru a o "recuceri".

Pe 31 iulie, suspectul a venit în România şi a adus cu el un arsenal întreg cu care şi-a pus în aplicare planul.

În noaptea de 1 spre 2 august, el a mers în satul Basarabi din judeţul Dolj, acolo unde ştia că mama fostei sale iubite deţine un bar. Împreună cu cei trei copii ai săi, acesta a mers la bar şi i-a spus femeii că, de fapt, copiii sunt nepoţii lui.

Bărbat îndrăgostit de fosta iubită, plan de răpire şi răzbunare în satul Basarabi din Dolj

Pentru că femeia ştia că fiica ei nu mai vrea să aibă nicio legătură cu bărbatul, l-a rugat să plece din bar, însă în acel moment, suspectul a scos un pistol şi chiar a tras un foc de armă.

În urmă cu câteva luni, tânăra chiar a cerut şi obţinut un ordin de restricţie împotriva agresorului, mai ales că nu era pentru prima dată când acesta avea episoade violente.

În noaptea scandalului, bărbatul a încercat să îşi răpească fosta iubită şi avea un întreg arsenal cu care să îşi pună în aplicare planul.

În apropierea barului în care îi ameninţa pe oameni cu pistolul, poliţiştii au găsit un rucsac în care acesta avea o arbaletă, 13 săgeţi, o pereche de cătuşe, un spray iritant-lacrimogen, o perucă, dar şi două bidoane în care avea acid clorhidric şi acid sulfuric.

Reacţia Poliţiei în cazul bărbatului care a vrut să îşi răpească fosta iubită, în Basarabi, Dolj

"Polițiștii  din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 50 de ani, bănuit de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată.

În noaptea de 1/2 august a.c.,  poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au fost sesizaţi, prin apel 112, de un bărbat, de 33 ani, din Calafat, cu privire la faptul că pe terasa unui bar din centrul unui sat, din județul Dolj, un bărbat ar ameninţa cu un pistol consumatorii.

Polițiștii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au observat un bărbat care avea în mână un obiect, care părea a fi pistol. Acesta a fugit către o stradă din localitate, iar
poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia.  Bărbatul a fost prins şi imobilizat, ulterior, fiind condus la sediul poliției pentru cercetări.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul are 50 de ani, este cetăţean român, cu domiciliul în Franţa, de unde revenise în ţară la data de 31 iulie a.c..
În urma controlului corporal al bărbatului, a fost găsit asupra sa un pistol, din categoria armelor neletale, supuse autorizării, cu muniţia aferentă în încărcător, despre care acesta a declarat că l-ar fi cumpărat din Franţa, precum şi o borsetă, în care erau documente de identitate şi o pereche de cătuşe.

Totodată, în apropiere, poliţiştii au descoperit un rucsac, despre care bărbatul a declarat că i-ar aparţine, în care poliţiştii au găsit o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit cu lungimea de 30 de centimetri, un spray iritant cu piper, o cutie cu mai multe cartuşe și într-un sac menajer au fost găsite 4 recipiente cu capacitatea de un litru, care ar fi conţinut substanţe chimice.

Bunurile găsite au fost ridicate de polițiști în vederea continuării verificărilor. 

Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi folosit pistolul înainte de a pătrunde pe terasa barului, la aproximativ 50 de metri de locația respectivă  fiind găsit un tub cartuș. 

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat o percheziție în camera unui hotel, unde bărbatul ar fi fost cazat de când a revenit în țară.

În urma percheziției, au fost ridicate documente care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, pentru amenințare, nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniștii publice şi contrabandă calificată, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J Dolj. 

În cursul acestei zile, acesta urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

×
Subiecte în articol: Dolj Basarabi
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close