Antena 3 CNN Actualitate Locale Prima localitate din România unde se introduc restricții dure: Oamenii nu mai au voie să iasă după ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00

Prima localitate din România unde se introduc restricții dure: Oamenii nu mai au voie să iasă după ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00

Bechet din județul Dolj este primul oraș din România în care vor fi introduse interdicții dure, după ce rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori. Oamenii nu vor mai avea voie să iasă din casă pe timpul nopții iar magazinele se vor închide la ora 18:00.

Prima localitate din România unde se introduc restricții dure: Oamenii nu mai au voie să iasă după ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00
Sursa foto: Hepta
de Loredana Chimoiu    |    08 Sep 2021   •   08:29

Orașul Bechet a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Astfel încât devine prima localitate în care se vor aplica restricțiile pe timpul nopții și se va reduce programul magazinelor la sfârșit de săptămână. 

Potrivit unei hotărâri a Comitetului pentru Situații de Urgență, măsurile rămân în vigoare până pe data de 17 septembrie.

Restricțiile de circulație se aplică între orele 20:00 - 05:00 iar magazinele se vor închide, în weekend, la ora 18:00.

Totodată, se interzice și organizarea evenimentelor de tipul nunților sau botezurilor, iar activitatea barurilor și restaurantelor va fi suspendată. 

Aceste măsuri vizează și comuna Bârca, din județul Dolj, unde incidența a ajuns la peste 3 la mia de locuitori. 

Tot în județul Dolj se aplică restricții în alte trei comune, Vârtop, Drăgotești și Rast, unde rata infectării este de peste 2 la mie. Aici, nunțile și botezurile se pot organiza, dar cu limită de participanți. 

 

×
Subiecte în articol: bechet restricţii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close